Filmlere konu olacak hırsızlık

Rize’de meydana gelen ilginç soygunla ilgili polis ipucu arıyor. Polis, soyguncuların kullandığı yöntemden yola çıkarak soyguncuların Gürcistan’dan Rize’ye gelen profesyonel bir soygun ekibi olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Soygunu son derece profes

Filmlere konu olacak hırsızlık

Rize’de meydana gelen ilginç soygunla ilgili polis ipucu arıyor. Polis, soyguncuların kullandığı yöntemden yola çıkarak soyguncuların Gürcistan’dan Rize’ye gelen profesyonel bir soygun ekibi olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Soygunu son derece profesyonelce gerçekleştiren soygunculardan geriye kalan tek iz ise ilk girmiş oldukları marketin güvenlik kamerasının çekmiş olduğu görüntü. Gece görüşü bulunmayan kamera görüntüsünde ise sadece el feneri belirtileri gözlenebiliyor. Görüntüye göre soyguncular saat 02.30 sularında kanalizasyondan marketin tabanını kriko yardımı ile patlatarak markete giriyor. Yarım saat içerisinde marketten elektrik enerjisi alan ekip, 300 metre uzaklıktaki kuyumcunun çelik duvarını oksijen kaynağı ile delmeyi başarıyor.

SON SİSTEM GÜVENLİĞİ ETKİSİZ HALE GETİRDİLER

Edinilen bilgiye göre, soyulan kuyumcu dükkanı ileri teknoloji ile korunuyordu. Bir çok alarm sistemi bulunan kuyumcu dükkanında altınların bulunduğu vitrin, dükkan kapatıldığı sırada özel bir raylı sistemle 4 metre aşağıda bulunan çelik kasanın içerisine indiriliyordu. Dükkanın dışındaki çelik kepenk açılsa bile dükkana girenlerin altınların bulunduğu vitrine ulaşması mümkün değildi. Ancak bu soygunda soyguncular kanalizasyon üzerinden 1.5 metre kalınlıktaki duvarı kırıp 2 cm kalınlığındaki çelik duvarı da oksijen kaynağı ile delmeyi başardılar. Soyguncuların soygun için yaklaşık 3 gün çalıştığı tahmin ediliyor.

İlk hesaplamalara göre soyguncular çelik duvarda açtıkları 20 cm çapındaki delikten kullanmış oldukları bir çubuk yardımı ile maddi değeri 2 milyon TL civarında olan 30 kilogram altın çaldılar. Soyguncuların altınların tümüne ulaşamadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kuyumcu Dükkanı sahiplerinden Ömer Faruk Fil, “Vitrin gömme vitrin. Akşamları altta bulunan çelik kasanın içerisine indiriyoruz. 1.5 metre kalınlığındaki duvarı delip çelik bariyeri de delmişler. Tahminimize göre dün akşam sadece kazanın çelik bölmesini deldiler. Diğer kısımlar için birkaç gün çalıştıklarını düşünüyoruz” dedi.

Soyguncuların ilk uğrak yeri olan marketin sahibi Fatih Güner ise yaptığı açıklamada, “Sabah iş yerine geldiğimizde tabanın kalkmış olduğunu fark ettik. Polisi aradık. Güvenlik kameralarımızın gece görüşü olmadığı için soyguncuların sadece el feneri aydınlatmaları görülüyor. Bizim kasadan sadece bozuk paraları almışlar. Fazla bir kaybımız yok” ifadelerini kullandı.

RİZE’DE BENZER SOYGUN GİRİŞİMLERİ OLMUŞTU

 

Rize’de daha öncede soyguncular bir kuyumcuya girebilmek için üç farklı iş yerinin duvarlarını delerek üç dükkandan geçip kuyumcuya girmek isterken alarmın çalması ile kaçmışlardı. Rize’nin Cumhuriyet Caddesi’nde iki hafta önce soyguncular 6 katlı bir mağazanın 6. katından duvarı delip iş yerine girmiş, çelik kasayı oksijen kaynağı ile keserken yangına sebebiyet verip kaçmışlardı. Polis bu olayları Gürcistan’dan Rize’ye gelen profesyonel bir ekibin yaptığı ihtimali üzerinde duruyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel