Filistinli Maruf Trabzon'da

Türkiye Cumhuriyeti olarak dost ve kardeş ülke Filistin’in her zaman yanında olduklarını kaydeden Vali Kızılcık, ülke olarak mazlum devletlere desteğin devam edeceğini belirtti.Filistin halkının huzur ve barış ortamında hayatını sürdürmelerini istediğini

Filistinli Maruf Trabzon'da

Türkiye Cumhuriyeti olarak dost ve kardeş ülke Filistin’in her zaman yanında olduklarını kaydeden Vali Kızılcık, ülke olarak mazlum devletlere desteğin devam edeceğini belirtti.
Filistin halkının huzur ve barış ortamında hayatını sürdürmelerini istediğini belirten Vali Kızılcık, “Derin tarih ve kültür birliğimizin olduğu Filistinli kardeşlerimizin insanlık ve özgürlük mücadelelerini sonuna kadar destekliyoruz. Ümidimiz en kısa zamanda Filistin’in huzura ve barışa ve insanca yaşama koşullarına kavuşmasıdır” dedi. Bölgede son zamanlarda yaşanan huzursuzluk olaylarının önüne geçilmesi, bireylerin insani yaşama koşullarına ulaşmasından geçtiğini kaydeden Vali Kızılcık, “Uzun zamandır kamplarda yaşamak zorunda kalan Filistinli kardeşlerimiz diğer bireyler gibi kendi evlerinde ailelileri ile birlikte insani koşulda yaşama hakkına sahip olmasını istiyoruz Ancak bu takdirde son zamanlarda yaşanan sosyal huzursuzlukların ortadan kaldırılabileceğini düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve devlet olarak mazlum ülkelerin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Filistin’e Tük halkının sürekli destek sağladığını ve bu desteğin iki ülke arasındaki kardeşliğin göstergesi olduğunu ifade eden Büyükelçi Maruf, 100 yıldır savaştıklarını, bu savaştan da galip geleceklerine inandıklarını kaydetti. Büyükelçi Maruf, “Trabzon’a geldiğimde benimle güzel duygular paylaşıldı. Şuanda kendi ailemin fertleri ile bulunduğum için kendi evimde gibiyim. Geçen sürenin içinde Türkiye’nin Filistin’e yaptığı yardımlar kardeşliği yansıtıyor. Gazze Savaşı’nda milyonlarca insan farklı yerlerde mitingler gerçekleştirdi. Filistin’e ambargoyu kaldırmak için ellerinden geleni yaptılar. Son Mavi Marmara Gemisi’nde yaşanan olaylarda olduğu gibi Türk kanı Filistin kanı ile karıştı. Türkiye devletine derin saygılarımı sunuyorum. Türkiye, sadece maddi değil, siyasi ve iktisadi yardımlarıyla bize destek oldu. Yüz yıldan beri savaşıyoruz, sonunda biz kazanacağız. Ancak bu savaştan galip gelebilmemiz Türkiye gibi devletlerin bize destek vermesiyle gerçek olur" şeklinde konuştu.

Trabzon ile ilişkilerin arttırılması için 1 haftalık proje planladıklarını kaydeden Büyükelçi Maruf, “Ziyaretimizin asıl amacı Türkiye ve Trabzon’daki ilişkileri geliştirmektir. Biz bu sene Trabzon’da 1 hafta Filistin kültürünü projesini düzenlemeye çalışacağız. Trabzon ve Filistinliler birdir. Onların arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız. Sayın valimize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Maruf, Vali Kızılcık’a Filistin’den getirdiği hediyeyi verirken, Vali Kızılcık da Büyükelçi Maruf’a plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel