Feridun Boz: Herkesin bir rolü var

Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleriyle, trafik güvenliği konusunda toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını söyledi. Boz, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Toplum Destekli Polislik Büro Ami

Feridun Boz: Herkesin bir rolü var

Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleriyle, trafik güvenliği konusunda toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını söyledi. 

Boz, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nce Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, trafikte herkesin bir rolü olduğunu belirtti. İnsanın adımını evinin kapısından atmasından itibaren trafikle tanıştığını ifade eden Boz, bu nedenle trafik kuralları kavramının birçok deneyimin sonucunda oluşarak ortaya çıktığını kaydetti.

Birlikte yaşamın en önemli noktasının, kurallara riayet ederek yaşamak olduğuna dikkati çeken Boz, "Kurallara uymamak, kişinin kendisinin ve başkasının hayatına mal olabilir. Televizyonlardan kaza haberlerini izliyoruz. Evinden sabah sağlam çıkıp akşamı hastanede geçirenlere rastlayabiliyoruz. O nedenle kurallara uymak büyük önem taşıyor" dedi.

Kazalarda insan kusurunun çok fazla olduğunu vurgulayan Boz, "Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. İşin maddi boyutunun yanı sıra bir kazada yetişmiş insanı kaybetmenin ülke, toplum ve ekonomi açılarından çok büyük kaybı vardır. Bu haftayla birlikte trafik güvenliği konusunda toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Programda daha sonra, hafta dolayısıyla Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili birimleri ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ortaklığında hazırlanan proje kapsamında yapılan trafik uygulamalarına ait görüntüler izlendi. Trabzon'daki bir ilköğretim okulunun Trafik Yıldızları Grubu'nca sahnelenen "Trafik Canavarı" isimli oyunun ardından trafik kuralları ve emniyet kemerinin önemini anlatan sunumlar yapıldı.

Yılın sürücüsü Ahmet Arslan ile yılın trafik polisi seçilen Savaş Kaya'ya plaketlerinin verilmesinin ardından, programı izleyen ilköğretim okulu öğrencileri, "Gönüllü Trafik Polisi Yemini" etti.

Program, "trafik kolbastısı" ekibinin gösterisiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel