Faruk Özak açıklama yaptı

Özak, Trabzon Belediye Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzon'da 23-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na çok az bir süre kaldığını anımsattı. Oyunların Trabzon'da yapılmasının çok önemli olduğunu

Faruk Özak açıklama yaptı

Özak, Trabzon Belediye Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Trabzon'da 23-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na çok az bir süre kaldığını anımsattı.

Oyunların Trabzon'da yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Özak,

"Daha önce Karadeniz Oyunları'nı da Trabzon'da düzenlemiştik. Bunun ardından bu Oyunları da Trabzon'da aldık. Bundan sonra da başka organizasyonlar Trabzon'a gelebilir" diye konuştu.

Trabzon'un köklü geçmişinin bulunduğunu vurgulayan Bakan Özak, şöyle devam etti:

"Trabzon'un tarihi, kültürel ve ekonomik geçmişi yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Bunun yanında sportif geçmişi de hemen hemen diğer alanlara paraleldir. Onun için Trabzon her açıdan bu Oyunları hak etmiştir. Avrupa Gençlik Oyunları'nın yanında Mersin'de de Akdeniz Oyunlarını düzenleyeceğiz. Burada da çalışmalar aralıksız sürüyor.

Akdeniz Oyunları'nı da çok başarılı bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Eskiden 'Türkiye bu tür organizasyonları başaramaz' denirdi. Artık böyle bir şey yok. Dünyanın Türkiye'ye organizasyonlar düzenleme açısından bakışı olumlu noktada çok yüksek seviyelere geldi. Tüm dünya Türkiye'nin hangi organizasyon olursa olsun, bunu başarılı bir şekilde gerçekleştireceğine inanıyor. "

Türkiye'de kış turizminin gelişmesi noktasında da çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Bakan Özak, "Erzurum'da kış sporu ile ilgili çok sayıda tesis yaptık. Ayrıca ülkemizde bir çok şehirde yeni kış tesisleri hayata geçti. Rize'nin Ayder bölgesini bir Davos yapmayı planlıyoruz. 'Kar yağacak, Türk bakacak' dönemi sona ermeye başladı. Her yıl ülkemizden binlerce turist yurtdışına kayak yapmak için gidiyor. Biz, yaptığımız tesislerle yurtdışına gidenlerin en az yarısını ülkemizde tutmayı amaçlıyoruz" dedi.

Bakan Özak, Türkiye'de son yıllarda yapılan tesislerin Türk halkının her zaman hizmetinde olduğunu da belirterek, "Sporu seviyoruz ama spor yapmayan bir toplumuz. Her yaşta, her sosyal kesimden insanların spor yapması lazım. Vatandaşlarımız en azından bol bol yürümeli, koşmalı. Sporun bir şekilde içinde olmalı" diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Trabzon'da düzenlenecek olan olimpiyatların başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için ellerinden gelen tüm çalışmaları yaptıklarını, Trabzon Belediyesi olarak organizasyona hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'e plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel