"Farkındayız, Kanseri Yeneceğiz"

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Farkındayız, Kanseri Yeneceğiz" konulu seminer gerçekleştirildi.Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, Halk Eğitim Merkezi

"Farkındayız, Kanseri Yeneceğiz"

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Farkındayız, Kanseri Yeneceğiz" konulu seminer gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bahri Gülal, Rize Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Talip Başak ile Robotik Onkoloji Merkezinde görevli doktor ve sağlık personeli katıldı.

Özşahin, burada yaptığı konuşmada, kanserden korunulabileceğini ve erken teşhisle kanserin tedavisinin yapılarak hastalığın yenilebileceğini söyledi.

Özellikle alkol ve sigaradan uzak durulması gerektiğini belirten Özşahin, "Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite kanserden korunmada son derece önem arz ediyor. Aktif kanser kayıtçılık sistemiyle artık ilimizde kanser tanısı alan hastaların ayrıntılı verileri toplanarak kayıt altına alınmaya başlandı. Bu yöntemle cinsiyetlere göre hangi kanser türünün, hangi yaş grubunda görüldüğü belirlenerek ona göre tedavi yöntemleri planlanacaktır" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Robotik Onkoloji Merkezinde görev yapan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Cemil Bilir ise merkezin çalışmalarını anlatarak, Rize'nin kanser tedavisi yönünden artık dışa bağımlı olmadığını ve her türlü kanser tedavisinin onkoloji merkezinde yapıldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler