‘Farkında mısınız? Kanser önlenebilir’

 Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kanser Haftası kapsamında ‘Farkında mısınız? Kanser önlenebilir’ konulu panel düzenledi. Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen panele İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Hasan Metin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar,

‘Farkında mısınız? Kanser önlenebilir’

 Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kanser Haftası kapsamında ‘Farkında mısınız? Kanser önlenebilir’ konulu panel düzenledi. 

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen panele İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Hasan Metin, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Özgür Çelebi, sağlık çalışanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“SAĞLIK OLMADIĞI ZAMAN DÜNYANIN HİÇBİR KIYMETİ YOK”

Panelin sahibi Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan yaptığı açılış konuşmasında insanın en değerli varlığının ve servetinin sağlık olduğunu belirterek, “İnsanın ruhen ve bedenen kendini iyi hissetmemizi sağlayan sağlıktır. Bize bu hissi yaşatan olay ve durumlar meydana geldiğinde şükretmeliyiz. Maalesef bu iyi halimizi bozan bazı nedenler vardır. Bu nedenlerin bir kısmı gerek kişisel gerek tıbbi koruyucu ve önleyici tedbirlerle beraber azaltabiliriz ya da ortadan kaldırabiliriz. Kısacası sağlık olmadığı zaman dünyanın hiçbir kıymeti yok bunu hepimiz biliyoruz ve katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın panel kısmında ise Gümüşhane Devlet Hastanesi Patoloji Uzmanı Uzm.Dr. U.Payam Ahmedmaulid “Kanser nedir? Kanserin önlenebilir nedenleri, Kanser taramasında sıklıkla kullanılan yöntemler”, Gümüşhane Halk Sağlığında görevli Çevre Mühendisi Ender Ülker “Kanser ve çevre ilişkisi”, Gümüşhane Halk Sağlığında görevli Biyolog Fahri Yalçın “Biyolojik ve kimyasal faktörlerin kanserle ilişkisi” ile Gümüşhane Halk Sağlığında görevli Diyetisyen Nida Işık ise “Beslenme ve kanser ilişkisi” konularında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Program Halk Sağlığı Müdürü Dr.Engin Pehlivan tarafından konuşmacılara plaket takdimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler