"Fadime" vira bismillah diyerek denize açılıyor

Trabzon'da iki yıldır balıkçılık yapan Hülya Usta, ekmeğini, her sabah eşiyle vira bismillah diyerek açıldıkları Karadeniz'den çıkarıyor.Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve İsrafı Önleme Vakfı'nın ortak yürüttüğü projeden yararlanarak bin 300 liralık

"Fadime" vira bismillah diyerek denize açılıyor

Trabzon'da iki yıldır balıkçılık yapan Hülya Usta, ekmeğini, her sabah eşiyle vira bismillah diyerek açıldıkları Karadeniz'den çıkarıyor.

Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve İsrafı Önleme Vakfı'nın ortak yürüttüğü projeden yararlanarak bin 300 liralık mikro kredi desteği ile ağlarını yenileyen Hülya Usta, küçük balıkçı tekneleriyle denize açılıp hem eşine yardımcı oluyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Dört çocuk annesi 42 yaşındaki Hülya Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçılık yapan eşi sayesinde denizle tanıştığını ve eşine yardımcı olmak amacıyla zaman zaman birlikte denize açıldıklarını söyledi.

Geçimlerini eşiyle balık tutarak sağladıklarını ifade eden Usta, "Ağlarımız bozulup, yırtılmıştı. Eşimin maddi durumu ağları yenilemeye yetmiyordu. Ben de ne yapabilirim, eşime nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm ve aklıma mikro kredi desteği geldi" diye konuştu.

Tek geçim kaynaklarının balıkçılık olduğunu anımsatan Usta, "Kredi için başvuruda bulundum ve ağlarımızı yenilemek için bin 300 liralık bir mikro kredi desteği aldım. Bu kredi sayesinde ağlarımızı yenilendik ve artık rahatlıkla balığa çıkabiliyoruz" dedi.

Usta, ilk zamanlar denize açılırken zorluk çektiğini de anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önce denize alışmam biraz zaman aldı. Denize ağı atıyorum, ağ ıslanıyor bir de ona balık vurunca ağı çekmek iyice güç oluyordu. Artık alıştım ve bu çok hoşuma gidiyor. Hoşuma gittiği için de artık denizdeyim. Bunun dışında kürek de çekiyorum, motorla da ilgileniyorum. Balıkçılık her ne kadar erkek işi olarak bilinse de kadınlar istediği her konuda erkekler kadar başarılı olabilir. "

-"Kendime daha çok güvenmeye başladım''

Bu günlerde denizden az miktarda balık çıktığını vurgulayan Usta, "Balıkçılık sayesinde hem evime taze balığımı getirebiliyorum hem de satarak aile bütçeme katkıda bulunuyorum. Artık kendime daha çok güvenmeye başladım. İleride tuttuğum balıkları satabileceğim balıkçı dükkanı açmayı hedefliyorum'' diye konuştu.

Usta, çevresindekilerden de çok olumlu tepkiler aldığına da dile getirerek, ''Çevremdekilerin bana yaklaşımı ve verdikleri tepkiler çok güzel. Karadeniz kadını çalışkanlığı ve başarısı ile tanınır, ben de buna örnek oldum. Kadınlar erkekler kadar girişimci ve cesaretli olabilir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler