Fadıl Akgündüz neden Trabzon'a taktı!

GEÇMİŞTE Jet Fadıl ismiyle ünlenen Fadıl Akgündüz'ün Trabzonspor'a olan özel ilgisinin arkasında yatan sebep ortaya çıktı. Caprice Gold adıyla Bordo-Mavili Kulübe sponsor olmayı hedefleyen ve isim hakkı üzerinde pazarlıklar yapan Akgündüz'ün, Trabzon'da y

Fadıl Akgündüz neden Trabzon'a taktı!
GEÇMİŞTE Jet Fadıl ismiyle ünlenen Fadıl Akgündüz'ün Trabzonspor'a olan özel ilgisinin arkasında yatan sebep ortaya çıktı.
 
Caprice Gold adıyla Bordo-Mavili Kulübe sponsor olmayı hedefleyen ve isim hakkı üzerinde pazarlıklar yapan Akgündüz'ün, Trabzon'da yeni bir otel projesine başlayacağı ve 2017'de tamamlanacak olan bu projeye Trabzonspor ismi üzerinden ilgi uyandırmayı hedeflediği belirlendi.
 
Trabzon’un Yıldızlı Mahallesi’nde Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait ve yıllardır askeriyenin “askeri gazino” olarak kullandığı denize sıfır 10 dönümlük araziyle ilgili planlamanın sürdüğü öğrenildi. 
 
Akgündüz’ün Trabzon'da inşa etmeyi planladığı Gold Sarayı, 10.000 m2 proje alanında, 176.300 m2 kapalı alana sahip olarak tasarlandığı ileri sürüldü. 
 
Grubun verdiği bilgiye göre 1.700 oda ve 4.250 yatak kapasitesiyle ülkenin en büyük otellerinden biri olması hedeflenen Gold Trabzon, 61 katlı bir kule üzerine inşa edilecek ve hem otel hem rezidans hizmeti sunacak.
 
Ayrıca otel büyük alışveriş ve eğlence merkezleri ile desteklenecek. Otel ve kompleksi 2017 yılında faaliyete geçecek.
 
Yıldızlı Güven Hastanesi’nin ve Üçyıldız Mağazası’nın deniz tarafında yer alan arazide inşa edilecek otel ve rezidans stadyum ve o bölgedeki yaşam alanıyla entegre edilecek.
 
Çok sayıda marka otelin gelmek üzere harekete geçtiği Trabzon'da yapacağı yatırımı Trabzonspor markasıyla birleştirmeyi hedefleyen Akgündüz'ün bu planının ne derece faaliyete geçeceğini ise zaman gösterecek.
 
Dışardan gelene açık içerdekine kapalı şehir
 
Milli Emlak Müdürlüğü’nün ve hazine arazilerinin otel yapılmak üzere verilmesi yönündeki teşebbüs ne kadar doğru ise Trabzon’un kendi müteşebbislerinin önünü kesmesi o kadar yanlış. Yıldızlı’da Fadıl Akgündüz’ün turizm yatırımının önünü açan devlet aynı bölgede ve denize sıfır noktada otel projesi hazırlayan iş adamı Ahmet Canım’ın önünü kesti. Karayolları’nın hemen yanında denize sıfır, 29 dönüm arazinin ortasından yol geçiren Karayolları, iş adamı Ahmet Canım’ın 1200 yataklı otel projesini kadük etti. Otelin daha önce projesini hazırlayan ve Trabzon’un en mutena yatırımlarından birine hazırlanan Ahmet Canım’ın denizin kıyısındaki 29 dönümlük imarda turizm alanı olarak görülen arazisinin üzerinden yol geçirenler, 250 m ileride kamp yeri ve yeşil alanı imara açarak turizm alanı ilan etti. Fadıl Akgündüz’ün bahse konu araziyi alıp almadığı henüz öğrenilemezken, kendi müteşebbisin önünü kesen Trabzon’un sessiz kalması ilginç bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler