Evi yaptı yapmasına ama...

1990 yılında Kocaeli depremini yaşayan Doğru ailesi depremin ardından kendi şehrine dönmeye karar verir ve Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi Kerem Mahallesi’nde 2 katlı evi kendi çabalarıyla yapar ve çile o gün başlar.Neşat Doğru evi yapar yapmasına ama 11 yıld

Evi yaptı yapmasına ama...

1990 yılında Kocaeli depremini yaşayan Doğru ailesi depremin ardından kendi şehrine dönmeye karar verir ve Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesi Kerem Mahallesi’nde 2 katlı evi kendi çabalarıyla yapar ve çile o gün başlar.

Neşat Doğru evi yapar yapmasına ama 11 yıldır evinin yolu olmadığı için mücadelesini sürdürür. İmar kayıtlarında evinin önünden yol geçmesine rağmen belediye yolu yapmamaktadır.

Mağdur olan Neşat Doğru, “Ben evi yaparken belediye bana ruhsat verdi. Benim eve ulaşacak yolum yok. Ruhsatı veren belediye yolu yapmıyor. Hem de köyde değil ilçenin merkezinde bizim evimiz. Yangın çıksa itfaiye gelemez, hastanız olsa ambulans gelemez, cenazeniz olsa taşınacak yolum yoktur” şeklinde halini anlattı.  

Ayrıca 70 yaşındaki annesi de Neşat Doğru’nun evinin yanındaki binada yaşar. Ve işin kötü tarafı Neşat Doğru’nun 2 de engelli kardeşi bulunmaktadır. Sırtında yük taşıyan anne Bahriye Doğru ise derdini anlatıyor. “Evlatlarım engelli, geçenlerde rahatsızlandılar. Battaniyelerle yola taşıdık. Kaymakamından, belediye başkanına, valiliğe kadar gittim ama sonuç hep hüsran oldu. Yetkililere buradan sizin aracılığınızla sesleniyorum. Bizi bu çileden kurtarın” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler