Ev satışına beddua engeli!

Rize'de arsa karşılığında daire yaptırdığı müteahhidin eksik bıraktığı işleri tamamlamak için 60 bin lira harcadığını ve yaptığı fedakarlığın kıymetinin akrabaları ve binada yaşayan diğer kişiler tarafından bilinmediğini iddia eden Yaşar Şahin, tepkisini

Ev satışına beddua engeli!

Rize'de arsa karşılığında daire yaptırdığı müteahhidin eksik bıraktığı işleri tamamlamak için 60 bin lira harcadığını ve yaptığı fedakarlığın kıymetinin akrabaları ve binada yaşayan diğer kişiler tarafından bilinmediğini iddia eden Yaşar Şahin, tepkisini göstermek için binaya yazı astı.

Şahin, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı At Meydanı Mahallesi'nde üç kardeşi ile ortak olduğu arsayı daire karşılığında müteahhide verdiğini belirterek, yaklaşık üç yıl süren inşaatın ardından müteahhidin yerine getirmeyi taahhüt ettiği bazı işleri yapmadan çalışmayı sonlandırdığını ileri sürdü. Yaşanan durum üzerine, kardeşleri ve müteahhidin sattığı dairelerden satın alan diğer kişilerin, eksik bırakılan işler nedeniyle sıkıntı yaşamaması için çözüm yolu aradıklarını ifade eden Şahin, "Daire sahipleriyle anlaşarak, binadaki işleri tamamlamaya karar verdik. Ben de kimse mağdur olmasın diye payıma düşen 5.5 daireden birini ve diğerinin de yarı hissesini satarak, binanın eksiklerini tamamlamak için harcadım. Dairelerin satışından elde ettiğim 60 bin lirayı, binanın yarım kalan işlerine harcadım" dedi.

Şahin, zaman içinde kendi akrabaları da dahil binada yaşayan kişilerin, işlerin yavaş işlediğini öne sürerek hakkında çeşitli söylemlerde bulunduklarını duyduğunu anlatarak, "Yaptığım fedakarlığa rağmen kötü kişi ben oldum. Bunun üzerine de binanın girişine hem müteahhide hem de hakkımda konuşanlara tepki göstermek için yazı asmaya karar verdim" diye konuştu.

YAZIYI GÖRENLER, 'BEDDUALI BİNA' DİYEREK EV ALMAKTAN VAZGEÇİYOR
"Arkamdan konuşan sizler mağdur olmayın diye, sizlere 60 bin lira bıraktım. Haram olsun" yazılı tabelayı yaklaşık iki yıl önce binanın girişine astığını anlatan Şahin, şöyle devam etti: "Binanın girişine astığım tabela iki kez başkaları tarafından yerinden çıkartıldı. Bu durum üzerine tabelayı, kirada bulanan dairemin penceresinin alt kısmına astım. Buradaki tabela da kiracım tarafından çıkarılınca, evi boşaltmasını istedim. Evi, daha sonra tabelayı çıkarmayacağı sözünü aldığım kişiye kiraladım."

Şahin, 34 dairenin bulunduğu binada satılık daireler olduğunu ancak yazıyı görenlerin "beddualı bina" diyerek ev almaktan vazgeçtiğini belirterek, şunları kaydetti: "Ben de yaptığım bu işten memnun değilim ancak fedakarlığımın kıymetinin bilinmesini istiyorum. Kıymeti bilinmese bile arkamdan konuşulması beni çok üzdü. Ne zaman komşular gelip, 'bir daha arkandan konuşmayacağız' derse, o zaman yazıyı kaldıracağım. Şimdiye kadar kimse gelip, neden böyle bir şey yaptığımı sormadı. Komşularım, kiracıma yazıyı kaldırması için baskı yapıyorlar, özür dilenmediği sürece yazı orada durmaya devam edecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler