"Esnaf ve sanatkarlar sosyal hayatın can damarıdır"

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Mahir Küçük, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Küçük, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

"Esnaf ve sanatkarlar sosyal hayatın can damarıdır"

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Mahir Küçük, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Dr. Küçük, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara'yı makamında ziyaret etti.

Esnaf ve sanatkarların ülke ekonomisinin orta direği olduğunu belirten Dr. Küçük, "Ecdadımızın bizlere bıraktığı oluşumlardan olan Ahilik teşkilatının en güzel örneği olan esnaf ve sanatkarlarımız, sadece ülke ekonomisinin can damarı değil aynı zamanda sosyal hayatın da gönüllü düzenleyicileridir. Bir esnafın ve sanatkarın işi ne kadar iyi olursa ülke ekonomisine, istihdama, üretime katkısı da o kadar fazla olacaktır. Çünkü esnaf ve sanatkârlarımız ülkemizin neredeyse 1/3 ünü oluşturmaktalar" dedi.

Esnaf ve sanatkârın değişen ekonomik konjonktüre hızlı uyumunun, yapılacak yapısal reformlara bağlı olduğunu söyleyen Dr. Küçük, "AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar esnaf ve sanatkârlarımızı yalnız bırakmamış, sorunlarıyla bire bir samimiyetle ilgilenmiştir. Perakende ticaretinin düzenlenmesine yönelik daha yeni çıkmış çok önemli bir kanun var. İnşallah bu kanunu daha da geliştirerek  ülkemiz, ekonomik, sosyal ve kültürel özelliklerine uygun yeni reformlar hazırlayarak esnaf ve sanatkarlarımızı daha da güçlendireceğiz" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarların alışveriş merkezlerinin karşısında mutlaka yaşatılması gerektiğinin altını çizen Dr. Küçük, esnaf ve sanatkarların aynı zamanda sosyal bir misyonun, dayanışmanın parçası olduğunu kaydetti. Dr. Küçük, Trabzon'un eski ticari, kültürel ağırlığına kavuşması ve İpekyolu'nun yeniden canlanması için mutlaka esnaf ve sanatkarlara verilen desteğin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler