Esnaf Avm'lere yem edildi

Kepenkler indiCHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, meclisteyaptığı konuşmada, kentlerin içine yapılan yoğun AVM yatırımlarının etkisiyle, binlerce esnafın kepenk kapatttığına işaret ederek, 'Trabzon, Samsun gibi onlarca ilde binlerce esnaf kepenk indirdi.

Esnaf Avm'lere yem edildi

Kepenkler indi

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, meclisteyaptığı konuşmada, kentlerin içine yapılan yoğun AVM yatırımlarının etkisiyle, binlerce esnafın kepenk kapatttığına işaret ederek, 'Trabzon, Samsun gibi onlarca ilde binlerce esnaf kepenk indirdi. Esnaflarda adeta bir yaprak dökümü yaşanıyor' dedi.

Önlem alınmalı

10 yılda 1.3 milyon esnafın kepenk kapattığını söyleyen Oran şöyle devam etti: 'AKP, küçük esnafı, büyük sermayeye karşı koruyucu önlemlerden hep kaçındı. AP döneminde hızla yaygınlaşan AVM'ler, toplumumuzun orta direği olan esnafı bitirdi. Borç batağına saplanan esnaf kepenk kapattı.'

Esnafta yaprak dökümü devam ediyor

ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Cb Richard Ellis Group'un 73 ülkede 200 kenti kapsayan çalışmasına göre Türkiye'nin Hindistan, Japonya, Brezilya, Kanada gibi ülkeleri geride bıraktığına da işaret eden Oran 'AKP'nin esnaf ve sanatkarı büyük sermayeye ezdirem politikaları sonucu, bu kesimde adeta bir Yaprak dökümü yaşanıyor' dedi ve ekledi: 'AKP iktidarının yaklaşık on yılına ait istatistikler, bu dönemde 1.3 milyon esnaf sanatkarının, mantar gibi çoğalan AVM'lerderekabet edemeyerek faaliyetine son verdiğini, sicilden kaydını sildirdiğini ortaya koyuyor. Esnaf ve sanatkarların çatı kuruluşu olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun 2005'ten itibaren tuttuğu kayıtlara göre anılan yılın başından, bu yılın Ekim sonuna kadar olan dönemde 1 milyon 263 bin esnaf ve sanatkar mesleği bırakılarak 'sicil terkini' yaptırdı, yani kaydını sildirdi. Türkiye genelinde faaliyeti bırakan esnaf ve sanatkar sayısı, aynı dönemde bu alanda faaliyete geçenmerin yaklaşık dörtte üçünü oluşturdu. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Aydın, Balıkesir, Samsun, Trabzon gibi illerde binlerce esnaf kepenk indirdi dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel