Eski Vali, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlara ihraç

Görevden ihraçlar devam ediyor.

Eski Vali, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlara ihraç
15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Ordu Vali Yardımcıları ve daha önce Ordu’da valilik yapan 3 isim memuriyetten ihraç edildi. 

Resmi Gazetenin mükerrer 29818 sayısında yer alan yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar memuriyetten çıkarıldı.

Karar kapsamında Ordu Vali Yardımcısı olan Ahmet Akın Varıcıer, Turgut Subaşı, Mehmet Ali Özkılınç, Vali Yardımcısı ve Kabataş Kaymakamı Engin Avcı ile Ünye Kaymakamı Mustafa Demir memuriyetten çıkarıldılar. Yine Ordu Kaymakam adayları Cemalettin Uyanık ile Abdülkadir Cürebal memuriyetten atıldılar.

Daha önce Ordu Valiliği yapan ve FETÖ/PDY soruşturma kapsamında açığa alınan Orhan Düzgün ve Said Vakkas Gözlügöl ile halen tutuklu bulunan Kenan Çiftçi memuriyetten uzaklaştırıldılar. Geçen dönem Ordu Özel İdare Genel Sekreterliği yapan Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın da memuriyetten çıkarılanlar arasında yer aldı.

Öte yandan Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpay Haktanır ile Tıp Fakültesi'nde görev yapan Yardımcı Doçent doktorlardan Ali Bekir Kurt, Mustafa Hopaç ve Serkan Karataş kamu hizmetinden çıkarıldılar.

Kararname kapsamında diğer kamu kurumlarında FETÖ/PDY soruşturması geçiren kamu görevlileri de memuriyetten çıkarıldılar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler