Eski Vali Trabzon medyasına sitem etti

İstanbul Gaziosmanpaşa’da dün sivil polis memuru Mücahit Daştan’ı adliyeye evrak getirdiği sırada silahla vurarak şehit eden kadın terörist Nurgül Acar’ın 2005 yılında Trabzon’da TAYAD'lı aileler adına bildiri dağıtırken linç edilmek istendiğini hatırlata

Eski Vali Trabzon medyasına sitem etti

İstanbul Gaziosmanpaşa’da dün sivil polis memuru Mücahit Daştan’ı adliyeye evrak getirdiği sırada silahla vurarak şehit eden kadın terörist Nurgül Acar’ın 2005 yılında Trabzon’da TAYAD'lı aileler adına bildiri dağıtırken linç edilmek istendiğini hatırlatan dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, sosyal paylaşım sitesinde konuyla ilgili düşüncelerini açıkladı. 

Nurgül Acar’ı hain militan olarak nitelendiren Yavuzdemir, o yıllarda bazı medya mensuplarının Acar’ı savunduğunu belirterek “Bu hain militanı 2005 yılında medyada ileri gelenler savunmuş, Trabzon valisi olarak bizi de bir kaşık suda boğmak istemişlerdi.
 
Medya o tarihte bu katil zanlısının demokratik haklarının engellendiğini savunmuş ve benim hakkımda da suç duyurusunda bulunmuştu. Bugün gelinen noktada kimlerin hain ve kimlerin vatanperver olduğu ortadadır. Polisimizi katleden bu hain katil zanlısını medya savunsun şimdi de! Yalnız bırakmasınlar dostlarını!” ifadelerini kullandı.
 
Yavuzdemir, Hrant Dink'i Trabzonlu Ogün Samast tarafından öldürülmesinin ardından gelişen olaylar sonucu merkeze alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler