Eski Trabzon Valisi Okutan'a şok!

Vatandaşları Bakan'ın otomobilinin duracağı alandan geriye götürmek isteyen koruma polislerinden birisi, tanımadığı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ı kolundan tutarak uzaklaştırmaya çalıştı. Bir anda ne olduğunu anlamayan Vali Okutan, eliyle geri ittiği koru

Eski Trabzon Valisi Okutan'a şok!

Vatandaşları Bakan'ın otomobilinin duracağı alandan geriye götürmek isteyen koruma polislerinden birisi, tanımadığı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ı kolundan tutarak uzaklaştırmaya çalıştı. Bir anda ne olduğunu anlamayan Vali Okutan, eliyle geri ittiği koruma polisine, "Terbiyesiz" diyerek sert tepki gösterdi.

 

Şanlıurfa'da bir giyim mağazası için düzenlenen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katıldığı açılış töreninde önce Vali ile polis korumalar arasında tartışma yaşandı, ardından izdiham çıktı. Kendisini tanımayarak itekleyen Bağış'ın koruması ile tartışan ve 'Terbiyesiz' diyerek tepkisini gösteren Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, açılışa katılan protokol üyelerince güçlükle sakinleştirildi.

 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere saat 14.00 sıralarında karayoluyla kente geldi. İlk olarak Bahçelievler Mahallesi'nde bir giyim mağazasının açılışına katılacak olan Bakan Bağış'ın gelişi davul zurna eşliğinde beklenirken, yoğunluk nedeniyle koruma polisleri tören alanını açmak istedi. Vatandaşları Bakan'ın otomobilinin duracağı alandan geriye götürmek isteyen koruma polislerinden birisi, tanımadığı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ı kolundan tutarak uzaklaştırmaya çalıştı. Bir anda ne olduğunu anlamayan Vali Okutan, eliyle geri ittiği koruma polisine, 'Terbiyesiz ' diyerek sert tepki gösterdi. Tepkisini sürdüren Vali Okutan'ı, tören alanında bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ile diğer bürokratlar sakinleştirmekte güçlük çekti. Bu sırada açılış için alana gelen Bakan Egemen Bağış'ın ineceği sırada, araca yaklaşan polisleri görünce yeniden sinirlenen Vali Okutan, "Çekil git" diyerek geri gitmelerini istedi. Otomobilden inen ve Vali'nin gergin halini fark eden Bakan Bağış, "Hayırdır Vali Bey" diye sordu. Vali'nin suskun kalmasının ardından diğer kişiler ile selamlaşan Bakan Bağış, halk oyunları ekibinin gösterilerini izleyip, alanda toplanan kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında Türkiye'nin dünyanın en büyük ülkelerinden birisini yapmayı arzuladıklarını söyleyen Bakan Bağış, "Bizim hep beraber odaklandığımız ulusal bir hedefimiz var. İktidarıyla, muhalefetiyle, genciyle, yaşlısıyla, doğulusuyla, batılısıyla hep beraber ülkemizi 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomist ülkesi yapabilmek için harıl harıl çalışıyoruz. Önceki gün Polonya'da, dün İstanbul'daydık. Sayın Başbakanımız Kırgızistan'dan döndü, Dışişleri Bakanı Katar'da. Bakanlar Kurulu olarak adeta 27 evliya çelebi gibi dünyayı fellik fellik dolaşıyoruz" dedi.

 

Konuşmasının ardından Bakan Bağış ve beraberindekiler dua edip, kurdelesini kestikleri mağazanın açılışını yaptı. Bir süre mağazayı dolaşan Bağış daha sonra Şanlıurfa Valiliği'ne hareket etti. Bakan'ın gitmesinin ardından, mağazada görevli 4 personel balkona çıkarak hediye poşetlerinin içersine koydukları gömlekleri aşağıda toplanan kalabalığın üzerine saçmaları izdiham görüntülerine neden oldu. Havadan atılan gömlekleri almak isteyenler birbiriyle yarışırken, kavgaya tutuşan bazı çocukları ise yetişkinler güçlükle ayırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel