Eski bağımlı uyuşturucuyla savaşıyor

Zonguldak'ta yaşayan 41 yaşındaki Tolga Yaman, yaklaşık 20 yıl kullanıp bıraktığı uyuşturucuya savaş açtı. 

Eski bağımlı uyuşturucuyla savaşıyor

Evli ve 2 çocuk babası Tolga Yaman, sağlığının bozulmasına, çalışma ve aile hayatının zarar görmesine yol açan uyuşturucuyu, 2 yıl önce kendi mücadelesiyle bıraktı. Yaklaşık 20 yıl kullandığı uyuşturucudan kurtulan Yaman, çevresinde uyuşturucu kullanan gençleri kurtarmak için de mücadele başlattı. 

Yaman, son 6 aydır sosyal medya üzerinden gençleri uyuşturucuya karşı uyarırken, uyuşturucu temalı tişörtleri sokaklarda dağıtarak, bilboardlara da 'Uyuşturucuya hayır. Gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutalım' yazılı ilanlar vererek farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Çevresindeki arkadaşları da Yaman'a uyuşturucuya karşı mücadelesinde destek veriyor.

Yaman, uyuşturucuyla mücadelede 1000 tişört yaptırdığını, 400'ünü dağıttığını söyledi. Kendisi uyuşturucuyu bıraktıktan sonra 4 kişinin de uyuşturucudan kurtulmasına yardımcı olduğunu anlatan Yaman şöyle dedi:

"Bizi de kandırıp uyuşturucuya başlatmışlardı. Ben de 5-6 arkadaşımla beraber bu mücadeleyi başlattım. Şu anda gün geçtikçe destekler artıyor. Beni destekleyen çok insan var. Tişörtler bastırıp etrafa yazılar asıyoruz. Ne kadar çok insana hayrımız olursa, insanları kurtarabilirsek bizi mutlu eder. Herkes bana destek çıkıyor. İleride daha da çok gencimizi uyuşturucdan kurtaracağımıza inanıyorum. Uyuşturucu kullananlar yanıma geliyor. Onları dinliyorum. Kurtulmaları için neler yapmaları gerektiğini anlatıyorum. Şu anda çok mutlu olduğumu onlara söylüyorum. Gerçekten de öyle mutlu ve huzurluyum."



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel