Esder bin kişilik pilav dağıttı

 Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Samsun Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi'nin katkılarıyla Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı nedeniyle bin kişiye pilav dağıttı.ESDER Samsun Şubesi 23 - 28 Eylül Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı nedeniyl

Esder bin kişilik pilav dağıttı

 Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Samsun Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Samsun Şubesi'nin katkılarıyla Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı nedeniyle bin kişiye pilav dağıttı.

ESDER Samsun Şubesi 23 - 28 Eylül Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı nedeniyle Büyük Camii avlusunda ikindi namazından sonra cemaate, esnafa ve vatandaşlara bin kişilik pilav, ayran ve şeker dağıttı.

Dağıtımdan önce konuşan ESDER Samsun Şube Başkanı İlhan Aytaş, “Ahi Arapçada 'kardeş' anlamına gelen bir kelimedir. Ahilik ise Türk örf adetleriyle İslam dininin ulvi kuralarını birleştirip kaynaştırarak ortaya çıkarılmış bir düşünce sistemi ve yaşam tarzıdır. Ahiler genelde esnaf ve sanatkarlardan oluşur. Belli esnaf ve sanat grupları arasta denilen çarşılarda bir arada bulunurlar. Her sanat gurubunun Ahi Birlikleri yani odaları bulunur, orada bir araya gelir ve sorunlarını hallederler. Ahilerin sanat erbabı olanlar icra ettikleri sanatı tam ve doğru olarak yapar, ustalarından öğrendikleri sanatı, ahlakı yetiştirdikleri çırak ve kalfalara da aynen öğretirler. Ahiler ticari faaliyetleri yanında dini faaliyetlerini de toplu olarak tekke ve zaviyelerde icra ederler. Din bilginlerinin gözetiminde eğitimlerini sürdürür, çoğu ibadetlerini de yine toplu olarak yaparlar. Ahiler birbirlerine ve tüm insanlara çok saygı ve sevgi gösterirler, düşkünlere ise şefkat gösterir ve yardım ederler” dedi.

Konuşmanın ardından, Ahi seçilen 7 esnafa plaket verildi. Daha sonra cemaate, esnafa ve vatandaşlara bin kişilik pilav, ayran ve şeker dağıtıldı. Programa OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel