Erzurum'da uçak kaçırıldı tatbikatı

Erzurum'da düzenlenen tatbikatta, yolcu uçağını kaçırmaya çalışan terörist etkisiz hale getirildi.Kentte 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ''Erzurum 2011 Winter Universiade'' kapsamında Emniyet Müdürlüğü Erzurum Havalimanı'nda tat

Erzurum'da uçak kaçırıldı tatbikatı

Erzurum'da düzenlenen tatbikatta, yolcu uçağını kaçırmaya çalışan terörist etkisiz hale getirildi.

Kentte 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ''Erzurum 2011 Winter Universiade'' kapsamında Emniyet Müdürlüğü Erzurum Havalimanı'nda tatbikat düzenledi. Özel harekat timlerinin görev aldığı tatbikatta bir terörist senaryo gereği gece yarısı uçak kaçırmaya çalıştı. 25 kişiden oluşan özel tim, yolcu uçağına üç ayrı bölümden giriş yaparak, teröristi etkisiz hale getirdi.

İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatın 2011 öncesi olası herhangi bir uçak kaçırma ve rehine kurtarmaya yönelik hazırlık niteliğinde olduğunu söyledi.

Kentte büyük bir organizasyonun yapılacağını anımsatan Çelik, kış oyunları öncesi düzenlenen tatbikatlarla güvenlik güçlerinin olası herhangi bir olaya karşı müdahale konusunda eğitim aldığını ve Erzurum polisinin kış oyunlarına hazır olduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler