Erzurum'da terör operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, alınan bir ihbar üzerine bir grup şahsın Turancı Devrim Ordusu isimli örgüt kurdukları ve örgüte kaynak sağlama adına düzenleyecekleri silahlı soygun esnasında, Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından

Erzurum'da terör operasyonu


İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, alınan bir ihbar üzerine bir grup şahsın Turancı Devrim Ordusu isimli örgüt kurdukları ve örgüte kaynak sağlama adına düzenleyecekleri silahlı soygun esnasında, Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından yakalandığı belirtildi.
Operasyon kapsamında Taşmağazalar Caddesi'nde bir kuyumcu dükkanını soymaya çalışan Ö.F.B ve A.A adlı şahısların üzerlerinde ruhsatsız tabanca ve göz yaşartıcı sprey ile yakalandığı vurgulanan açıklamada, verilen bilgiler doğrultusunda 7 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, zanlıların bildiri dağıtıkları, BDP Erzurum İl Teşkilatının bulunduğu binaya molotofkokteyli attıkları, örgüte finans sağlamak için zorla para topladıkları ifade edildi.

Bu arada operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden ikisi serbest bırakıldı, 7 kişi Adliyeye sevk edildi.

Öte yandan TEM yetkilileri, düzenlenen operasyonda yakalanan TDO örgüt üyelerinin 1.5 yıl önce örgütü sağ görüş eğilimli Büyük Turan Örgütü olarak kurduklarını, son üç ay içerisinde adını Turan Devrim Ordusu (TDO) olarak değiştirdiklerini ve örgütün sol görüşlülerden örgüte kaynak sağladığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler