Erzurum'da Spor oyunları yapıldı

      Erzurum'da düzenlenen "7.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları"nda yıldızlar serbest stil 63 kilo kategorisinde Musa Yıldırım ikinci oldu. Yıldırım, antrenörü Mithat Böke ve eski Zengibar Güreş ve Kültür Festivali ağalarından Mehmet Sungur ile

Erzurum'da Spor oyunları yapıldı

 

 

 

 

 

 

Erzurum'da düzenlenen "7.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları"nda yıldızlar serbest stil 63 kilo kategorisinde Musa Yıldırım ikinci oldu.

 

Yıldırım, antrenörü Mithat Böke ve eski Zengibar Güreş ve Kültür Festivali ağalarından Mehmet Sungur ile Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

 

Aktaş, ziyarette yaptığı konuşmada, Yıldırım'ın geçen yıl yaşadığı sıkıntılardan haberdar olduğunu belirterek, genç sporcuyu başarısından dolayı tebrik etti. Aktaş, "Musa azimle zafere ulaşılacağını bir kez daha gösterdi. Musa'nın yaşadığı sıkıntının ardından sporla ilgili imkanlarımızı daha üst seviyeye çıkarmak için çeşitli projeler ürettik. İnşallah bundan sonra yetişecek gençlerimiz daha güzel imkanlara sahip olacak" dedi.

 

Darende'nin yarım asrı aşkın bir süredir geleneksel olarak yaşatılan Zengibar Karakucak Güreşlerine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Aktaş, "Sadece spor oyunları yapılan değil, sporcuların yetiştiği bir yer olmalıyız. Umarım genç kardeşlerimiz ata sporumuza daha fazla ilgi duyar ve Darende'deki güreşlerde bu yörenin pehlivanları da meydana çıkar" diye konuştu.

 

Kaymakam Aktaş'a ilgisinden dolayı teşekkür eden antrenör Mithat Böke de Yıldırım'ın şartları zorlayarak yılmadan güreşe devam ettiğini ve kısa sürede başarıya ulaştığını belirtti. Böke, bu yılki güreşlere Darendeli 12 genç sporcunun katılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel