Ertan Yavaş esnafı dinledi

 Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda TESOB’a bağlı esnaf odaları başkan ve yöneticileri ile Trabzon'un sorunları konuştu. Toplantıda Trabzon'da asayişten trafiğe bir çok problemin

Ertan Yavaş esnafı dinledi

 

Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıda TESOB’a bağlı esnaf odaları başkan ve yöneticileri ile Trabzon'un sorunları konuştu. 

Toplantıda Trabzon'da asayişten trafiğe bir çok problemin yaşandığına işaret eden Yavaş, “Alkolün etkisiyle icrai rezalet çıkartanlar, hatta evlere girip bağırıp çağırmaya, eş ve çocukları rahatsız etmeye kadar olan problemlerimiz var. Ancak biz, sizlerin desteği ile bu problemleri çözebiliriz. Alkollü vatandaşı alıp gerekli işlemleri yapmak yetmiyor. Yarın aynı muamele, bu nereye kadar gidecek. O zaman insanın aklına bu insanı niçin alkolik hale getirdiğimiz geliyor. İşte sosyal sorumluluk dediğimiz konu da bu. Emniyet olarak biz bunun bir ayağını oluşturuyoruz. Ama hırsız da başka bir şey de olsa bu insanlar bizim insanlarımız. Biz sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Yeter ki problemlere çözüm odaklı yaklaşalım. Birbirimizi suçlayarak yaklaşırsak bu böyle devam edip gidecektir” dedi.

 

"AYRILAN ÖDENEKLE BİR TANE KAMERA KURAMIYORUM"

Kunduracılar Caddesi ve Kemeraltı’nda yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili güvenlik ve MOBESE kameralarına ilave yapılması yönünde talepte bulunulduğuna işaret eden Yavaş, “Artık bu gibi talepleri Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kısıtlı bütçeleri ile yapıyoruz. Bizim şu andaki mevcut mobesenin kurulmuş alanların revizyonu 3.5 milyon TL. Teknoloji her gün gelişiyor ve ayak uyduramıyorsunuz. Bu kadar bir parayı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün şu andaki bütçe imkanlarıyla karşılama şansı yok. Biz şu anda istiyoruz ki, her dükkan kendi güvenliği ile ilgili mini tedbirleri kendisi alsın. Kamera kuracaksa kendi içine bağlasın, istediğimiz zaman biz ulaşabilelim. Yoksa biz ana arterler üzerinden kamera kurmaya çalıştığımız zaman ayrılan ödenekten bir tane kamera kuramıyoruz. Şehrin asayiş ve güvenliğini sağlayamıyorsak kapıyı kapatıp gitmemiz lazım. Herkese karınca kararınca görev düşüyor. Vatandaşımız bize ne kadar destek olur, önümüzü açarsa biz de o kadar güvenlik hizmetlerini sağlama noktasında faydalı olabiliriz. Güvenlik hizmetlerini sağladıktan sonra zamanımız artarsa sosyal projelerimizi hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

"ÇÖZÜLEMEYECEK PROBLEM YOK"

Problemi ortaya koymanın çözümün yarısı olduğuna işaret eden Müdür Yavaş, “El birliği ile biz problemleri çözeceğiz. Yeter ki iyi niyetli, gayretli olalım, zamanımızı ayıralım, kafamızı yoralım. En önemlisi beraber olalım” diye konuştu.

Trabzon’un en büyük problemlerinden birinin de trafik olduğuna dikkat çeken ve bunu da vatandaşla birlikte çözülebileceğine işaret eden Yavaş, “Kusura bakmayın, benim hiçbir resmi aracım kaldırımlara çekilmiyor. Kaldırımdaki araçlar, sizin, bizim bir başkasının araçları. Bundan rahatsız olan Trabzon. O zaman duyarlılık oluşturmak, toplumsal bir farkındalık oluşturmak mecburiyetindeyiz, bunu ikaz ede ede yapacağız. Bu duyarlılığı oluşturmadığımız sürece bu problem devam edecektir. Bir yerde asayiş yoksa hiçbir şey yoktur. bir yerde asayiş varsa, güven varsa insanlar birbirinden eminse orada ticaret olur. Asayiş ve güvenlik yoksa orada siz hiçbir şeyden bahsedemezsiniz. Olmazsa olmaz asayiş ve güvenliktir. Biz de bunu sağlamayı yemin etmiş bir teşkilatın mensuplarıyız. Bunu sizin desteğinizle sağlayacağız” ifadelerini kaydetti.

Emniyet Müdürü Yavaş, konuşmasının ardından da esnafın sorularını cevapladı.

TESOB Yönetim Kurulu Üyesi Temel Korkmaz, daha yaşanabilir bir kent için birlikte hareket etmek gerektiğini belirterek, “Polis bizim canımız ve malımızı korumak için var, bizler rahat bir şekilde uyurken polisimizin çok yoğun bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Asayiş biz esnaflar için de çok önemli. Özellikle Uzun Sokak'ta alınan tedbirler sayesinde esnafımız daha rahat bir ortamda işini yürütüyor. Önümüz turizm sezonu, biz esnafların da üzerine düşen çok görev olduğunun bilincindeyiz. Her şeyin sadece devletten beklenmemesi gerektiğinin farkındayız. Bu anlamda da elimizi taşın altına koymamız gerekiyor” diye konuştu.

Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, toplantıyı bütün esnaf odaları ile ayrı ayrı toplantı yapmayı amaçladıklarını belirterek, “Çünkü esnafın problemleri birbirlerinden farklılık arz edebiliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel