Ergin Aydın: Trabzon güzelleşiyor

Toplantıda konuşan Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, “Geçmişte şehirler inşa edilerek güzelleştiriliyordu. Ancak bugün şehirler Trabzon'da olduğu gibi yıkılarak güzelleştirilmeye çalışılıyor. Ortahisar'ın tarihe ışık tutacak bir görünümünü ortay

Ergin Aydın: Trabzon güzelleşiyor

Toplantıda konuşan Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, “Geçmişte şehirler inşa edilerek güzelleştiriliyordu. Ancak bugün şehirler Trabzon'da olduğu gibi yıkılarak güzelleştirilmeye çalışılıyor. Ortahisar'ın tarihe ışık tutacak bir görünümünü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun için de burada sizlerin görüşlerine başvuracağız. 

Trabzon Belediyesi olarak şehrimizin doğusunda, ortasında ve batısında geçmişten bugüne kadar kentsel dönüşümlerle birlikte şehrimizi biraz olsun yeşillendirmeye ve yeşilimizi artırmaya yönelik çalışmalar ortaya koyuldu. Bugün gelinen noktada Zağnos, Tabakhane ve Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projeleri’nin gerçekleşmek üzere olduğunu söyleyebiliriz.

Yine hedefimizde bulunan şehrin doğusunda Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları devam etmektedir. Şehrimizi daha çok güneye taşınma noktasında dönüşüm projeleri belki yenileme projeleri adı altında değişik organizasyonla birlikte şehrimiz geleceğe taşınmış olacaktır. Burada tartışacağımız proje Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve TOKİ ile yapılan ortak protokol içersinde hazırlanmış projedir" dedi.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ise söz konusu projelerin şehre önemli kazanımlar sağlayacağını ifade ederek" Eski çağlardan günümüze kadar Trabzon'da yaşanmışların bütün özelliklerini bünyesinde barındıran Ortahisar'ı yeniden görkemli günlerine döndürecek bu çalışmayla hem kültür anlamında hem de turizm anlamında kentimize önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Bu projeyi Valilik, Trabzon Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) adına üçlü bir çalışma oluşturarak yürütmekteyiz. Bu çalışmanın neticesinde de önemli kazanımlar elde etmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Coşkun Dilber'in yönettiği toplantıda İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak, KTÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Acar ile öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Cenap Sancar ve Yrd. Doç. Dr. Hamiyet Özen "Ortahisar Mahallesi sur içi bölgesi kentsel miras alanı yenileme ve canlandırma projesi" hakkında görüşlerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel