Erenler Yaylası'ndan Tiyatroya

Maçka Sındıran Köyü Erenler Yaylası’nda bir Ramazan iftar programında başlayan serüven drama salonuna uzandı.Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık geçen ramazan ayında Maçka Sındıran köylülerinin davetine icabet edip, köyün 2000 metre rakımlı Erenler Yaylası’

Erenler Yaylası'ndan Tiyatroya

Maçka Sındıran Köyü Erenler Yaylası’nda bir Ramazan iftar programında başlayan serüven drama salonuna uzandı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık geçen ramazan ayında Maçka Sındıran köylülerinin davetine icabet edip, köyün 2000 metre rakımlı Erenler Yaylası’ndaki iftar programına katılmıştı. Burada valiye fıkra anlatıp tiyatro gösterisi yapan 14 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Salih Kara Vali’nin, “Benden bir şey istiyor musun?” sözü üzerine “Tiyatro eğitimi almak istiyorum” demişti.

Bunun üzerine Vali ilgilileri talimatlandırarak Salih’in tiyatro eğitimi alması sağlandı.

14 yaşındaki öğrencinin tiyatro eğitimindeki ilk dersini izleyen Vali Kızılcık, “Salih çok yetenekli bir çocuk, en çok arzu ettiği konuda eğitim almaya başladı. Salih’in biraz heyecanlı olsa da çok mutlu olduğunu gördüm. Ben de en az onun kadar mutlu oldum çünkü bir yavrumuz çok arzu ettiği bir isteğine kavuşmuş oldu” dedi. Salih’in bu eğitimdeki tüm masraflarını devletin karşılayacağını ifade eden Vali Kızılcık Yetiştirme Yurdu’muzda da buy dalda eğitim almak isteyen öğrencilerin bu isteklerini yerine getirileceğini sözlerine ekledi.

Tevfik serdar kültür merkezine eşi Sema Kızılcık ile gelen Vali buradaki diğer branşlarda eğitim gören çocukları da ziyaret etti. Kültür merkezi müdürü Hasan Tahsin Öğretmen’den merkez ve çalışmalar hakkında bilgi alıp kendisini kutladı.

Tevfik Serdar Kültür Merkezinde halen Ud, Keman, Gitar, Çocuk korosu, Çocuk Draması, Yetişkinler Draması, Resim, Ebru, Diksiyon gibi dallarda yaklaşık 200 öğrenci eğitim almaktadır. Ayrıca Kültür merkezinde ilk olarak da bu yıl Karadeniz Bölgesi’nde olmayan Oda Orkestrası Vali’nin talimatı üzerine kuruldu

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel