Erdoğdu'da dev binalar yıkıldı

 Trabzon’un yapımını yakından takip ettiği Erdoğdu Yolu’nda bulunan dev binaların yıkımı devam ediyor. Güzergâh üzerindeki 42 daireli 3 apartmanın yıkımı tamamlanıyor. Bu binanın ardından bitişiğindeki binaların da yıkılmasıyla İsmetpaşa İlköğretim Okulu’

Erdoğdu'da dev binalar yıkıldı

 

Trabzon’un yapımını yakından takip ettiği Erdoğdu Yolu’nda bulunan dev binaların yıkımı devam ediyor. Güzergâh üzerindeki 42 daireli 3 apartmanın yıkımı tamamlanıyor. Bu binanın ardından bitişiğindeki binaların da yıkılmasıyla İsmetpaşa İlköğretim Okulu’na kadar  olan kısımdaki binaların yıkımı ikisi dışında tamamlanmış olacak 

Trabzon'un önemli kuzey - güney ulaşım arterlerinden biri olan Erdoğdu Yolu güzergâhında bulunan 120 parselden 108 parselin kamulaştırılması sonucu evlerin yıkılması ve  yolun yapım çalışmalarına son sürat devam ediyor. Binaların yıkımları bir taraftar yapılırken güzergah üzerindeki duvarların yapımı da yıkıma  paralel bir şekilde sürdürülüyor.  

59 binanın yıkımının gerçekleştirildiği Erdoğdu Yolu'nda kamulaştırmalara bu güne kadar 46 milyon TL harcanırken, geriye kalan 12 parselin kamulaştırması için hukuki sürecin devam ettiği kaydedildi. 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Erdoğdu Yolu’nda yapım ve yıkım işlemlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini kaydederek, “Trabzon için en öncelikli projelerden birisi olan Erdoğdu Yolu’nun yapımı hızla devam ediyor. Biz bu yolun 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacağı sözünü verdik. Karayolları ve yüklenici firma güzel bir koordinasyonla birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Belediye olarak bizde üzerimize düşeni yapıyoruz. Direk ve dolaylı olarak 100 binin üzerinde insana hizmet veren Erdoğdu Yolu’nda yıkılamaz denilen binaların kamulaştırılıp yıkıldığını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Trabzon halkı bu ve bundan daha güzel hizmetlere layıktır. Bizde bunun için çalışıyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler