Erdoğan’ın babaocağında protesto

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde bütün partiler ve sivil toplum örgütleri tek ses olarak Özgecan vahşetini kınadılar.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde AK Parti, MHP ve CHP

Erdoğan’ın babaocağında protesto
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde bütün partiler ve sivil toplum örgütleri tek ses olarak Özgecan vahşetini kınadılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde AK Parti, MHP ve CHP temsilcileri Sivil Toplu Örgütleri ortaklaşa düzenledikleri yürüyüşte Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan cinayetini kınadılar.

Güneysu’da merkez camisinde kılınan cuma namazı sonrası başlayan yürüyüşe, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı AK Partili Halil Turan, AK Parti Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, MHP Güneysu İlçe Başkanı Kazım Kara, CHP Rize Kadın Kolları Başkanı Fazilet Türüt, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kanbur, partililer ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Toplanan kalabalım caminin önünden köprü başı mevkiine kadar yürüdü. “Bir masumu öldürmek tüm insanları öldürmek gibidir” yazılı pankartı açarak yürüyen kalabalık slogan atmadı.

Yürüyüş ardından konuşan Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, “Güneysu olarak hep bir arada Özgecan’ın öldürülmesin olayına tepki gösteriyoruz. Bu yaşananların bir daha yaşanmamsını diliyorum” dedi.

Güneysu Belediye Başkanı AK Partili Halil Turan, ülkedeki kadına şiddet olaylarının Özgecan cinayeti ile vahşet boyutuna ulaştığını belirterek “Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde ‘dindar nesiller yetiştireceğiz’ demişti. Eğer biz dindar bir toplum yetiştirebilseydik bu olaylar yaşanmazdı” dedi.

Türk toplumunda kadının yerinin çok farklı olduğunu ifade eden MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, “Tarihler boyunca kadın erkeğin başının tacı olmuştur. Son dönemde kadının itibarsızlaştıran ve bir eşya haline siyasileri akıl dışı söylemlerini topluma şikayet ediyorum ve akli selime davet ediyorum. Allah bir daha bize bu acıları bize yaşatmasın. Bazı siyasilerinde Allah tez zamanda aklını başına getirsin” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler