Erdoğan muhalete Trabzon'dan yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan miting yapmak için bugün Trabzon'a geldi.Atatürk Alanı'nda yapılacak miting için öğle saatlerinde Trabzon havalimanına gelen Başbakan Erdoğan'ı Ak Parti Trabzon ve çevre illerin Milletvekilleri, Belediye Başkan adayları Trabz

Erdoğan muhalete Trabzon'dan yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan miting yapmak için bugün Trabzon'a geldi.

Atatürk Alanı'nda yapılacak miting için öğle saatlerinde Trabzon havalimanına gelen Başbakan Erdoğan'ı Ak Parti Trabzon ve çevre illerin Milletvekilleri, Belediye Başkan adayları Trabzon Valisi'nin karşıladı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Başbakan'ın Trabzon'a gelişi nedeniyle Havalimanı ve miting alanında Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Başbakanlık uçağı ile Trabzon Havalimanına iniş yapan Başbakan Erdoğan seçim otobüsü ile havalimanından ayrılarak mitingin yapılacağı Atatürk Alanı'na geldi.

BÜYÜKŞEHİR TRABZON'U SELAMLIYORUM

Konuşmasına yöresel ezgilerle ilçeleri selamlayarak başlayan Başbakan Erdoğan "bugün çok farklısın Trabzon, Karadeniz gibisin. Allah senden razı olsun Trabzon" dedi.

Başbakan Erdoğan Açıklamalarını şöyle sürdürdü;

30 mart yerel seçimlerinden itibaren Büyükşehir olacak Trabzon'u selamlıyorum. Trabzon dediğin zaman akla İstanbul, İstanbul dediğin zaman akla Trabzon gelir. Geçen seçimlerde ilk olarak Bayburta Gümüşhaneye gitmiştim. Bu seçimlerde gidemedim, onlara buradan selam gönderiyorum. Gittiğimiz her ilde buradaki gibi büyük bir coşku ile karşılanıyoruz.

ALİ ŞÜKRÜ BEY VURGUSU

Alişükrü bey Trabzon'un meclisteki ilk mebusuydu. meclis açılırken Trabzon'u temsil etmek üzere oradaydı. Her türlü haksızlığa karşı çıkıyordu. meclis kürsüsüne çıkıyor, kalbinde olan neyse onu haykırıyordu. Bu kahramanı 27 mart gecesi alçakca şehit ettiler. Katiller Ali Şükrü Bey'i katlederken meclisteki bütün vekillere göndermede bulunuyorlardı. Merhum Menderes bu korkuya karşı geldi, çekinmedi korkmadı. Ancak Menderesi milletinden koparmaya çalıştılar. Aldılar iki bakanı ile birlikte şehit ettiler. Orada da Başbakanlara gönderme yaptılar. Eğer dediklerimizi yapmazsanız sonunuz onlar gibi olur dediler. Onlara yapılanlar şimdi bize yapılıyor.

BUNLARDA EDEP ADAP YOK

Adam ana muhalafet partisi başkanı bana küfrediyor. Bunlarda edep adap yok. Ben diyorum ki gerçek yumruğu benim Trabzonlu kardeşlerim sandıkta bunlara vursun. İnşallah Karadenizin dalgaları bunları daha farklı boğsun. Sen zaten SSK'nın genel müdürüyken helali haramı bize gösterdin. Soydun soğana çevirdin. O zamanları hatırlayın. Hastanenin eczanesine indiğinizde ilaç alamıyordunuz. Şimdi istediğin hastaneye gidiyor musun, istediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Kim siizn sevdalınız biz. Biz sizi Allah için seviyoruz. Biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

PENSİLVANYA MUHALET PARTİLERİNİ KİRALADI

Pensilvanya, CHP ve MHP'yi BDP'yi ve bir kısım medyayı kiraladı. Bir kısım iş dünyasınıda şantajla kendi tarafına çekti. Benim abdestimden şüphem yok. Sen git onlarla uğraş. Adeta ülkeyi yönetenlerim haremine giriyorlar. ne yaparsanız yapın.ç ininize gireceğiz. Bu ülkeyi sokakta bulmadık. Bunun hesabını soracağız.Bzi ali Şükrü bey gibi dik duracağız. Merhum menderes gibi milletin hizmetkarı oalacağız. Siz 30 martta pensilvanya'ya CHP'ye MHP'ye en büyük desi vereceğiz. Bunların tuzaklarına karşı bilmedikleri bir şey var. Milletinde tuzağı var. Ama en büyük Allahın tuzağı var.

TEHDİT VE ŞANTAJ YAPILMASIN DİYE MÜCADELE EDİYORUZ

Biz bu tehdit gelecekte yapılmasın diye dik duruyoruz. Bizden sonrakilere şantaj yapılmasın diye mücadele ediyoruz. Gelecek nesillerin vesayet altında kalmasını istemiyoruz. Bu ülkede oyumuzu küfredenlere mi, hakaret edenlere mi, yalan söyleyenlere mi vereceğiz, yoksa hizmet edenlere mi vereceğiz? Şurada 5 günümüz kaldı. Bunların ablaları vardı. Geldiler mi size ne yaptınız kovdunuz mu onları? Bir daha kapınıza gelmesinler. Senin hocan üniversiteye gidecek kızlarımıza başınızı açın öyle gidin dedi.

HIZSIZDAN BAŞBAKAN OLMAZ DİYOR, DOĞRU DİYOR

Bu seçimden biz birinci parti çıkmazsak ben siyaseti bırakacağım diyorum. Ama Kılıçdaroğlu sen birinci parti çıkamazsan genel başkanlığı bırakacak mısın? Bunda yalan çok. Utanmadan sıkılmadan şunu söylüyor. Hızsızdan Başbakan olmaz. Doğru söylüyor. Tek doğrusuda bu. Bak 5 senedir partinin başındasın başbakan olamıyorsun. Trabzon öylebir haykır ki tüm Türkiye seni duysun. Fatih Sultan Mehmet'in hatırasına, demokrasiye, Ali Şükrü Bey'in hatırasına, Başbakanına sahip çıkıyormusun Trabzon. Bu millet eğilmez.

İNSANLARIN YATAK ODASINA KADAR GİRENDEN ALİM OLUR MU?

Kardeşlerim Trabzon Kahramanların, mert ve dürüst insanların, aynı zamanda alimlerin şehridir. Bu Pensilvanya'daki değil. 17 Üniversite başvurusunu kabul ettik. Olimpiyat dediler verdik. Ne istedinizde alamadınız? Dershaneleri kapattıkya bunların derdi bu. Bunların dersanelerinden yavrularımızı alın. Devletin okulları bize yeter. Sülük gibi emdiler. Ama sülük zararlı kanı emiyor. Bunlar yararlı olanı emiyor. Böyle hoca bçölyle alim olurmu. İnsanların yatak odalarına kadar girenden alim olur mu?

BU MİTİNGİ PENSİLVANYA'DAKİ ZADDAN GİZLEMİŞLERDİR!

Dini siyasete bu kadar alet etmek olur mu? Senin müftülüğünü de mu millet biliyor. Seninde ne olduğunu bu millet biliyor. Bu mitingi Pensilvanya'daki zaddan gizlemişlerdir. Bunu kandırmak kolay. Ceketinin üzerinden tansiyonunu ölçüyorlar. Ama dün İstanbul'u gördüyse dizleri titremişdir. Ergenekon'un avukatıydı. Şimdi de Pensilvanya'nın müridi oldu. Zaten kendisine çark Kemal derler. Türkçe olimpiyatlarına katılacakmış. Yanına Tunceli milletvekillerini alsın öyle gitsin. 

BAHÇELİ PENSİLVANYA'NIN VAGONU OLDU!

Kuran'ı yasaklayan Ezanı Türkçe okutan bunlar değil mi? MHP'de bu Pensilvanya'dan çok çekti. MHP'ye ahlaksızca saldırdılar. Ama onlarda Pensilvanya'nın vagonu oldular. Biz kılıçdaroğlu ve bahçeli gibi parti başkanları olduğu sürece Ak Parti yürüyüşüne devam edecek. Biz rabia işareti ile  ne diyoruz. 1 tek millet diyoruz.  Biz sizi yaradandan ötürü seviyoruz. Üstünlük ırkla değil kim hakka daha yakınsa onunla. 2 nediyoruz. Tek Bayrak. Ne diyor şair. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan uğruna ölen varsa vatandır. 3 nediyoruz. Tek Vatan. Biz herkese hizmet götürüyoruz. Hakkari'de milletvekilimiz yok. Ama orada havaalanı yapıyoruz. 4 ne diyoruz. Tek devlet.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TRABZON'A MÜJDELER" 2. SYAFADA

 

TRABZON'DA 11 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Trabzon'a toplan 11 katrilyon yatırım yaptık. Bu karadeniz sakil yolunu biz yaptık. Ulaşımda tarım ve hayvancılıkta, enerjide, sağlıkta yatırımlar yaptık Trabzon'daki okul sayısını 967 çıkardık. Fatih projesi ile gerekli alt yapıyı yaptık 774 tablet bilgisayar dağıttık. Akıllı tahtalar sınıflara konuldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni büyüktük.

ŞEHİR HASTANESİ VE YAT LİMANI

Bütün bunlarla beraber sağlıkta önemli bir adımı atıyoruz. Trabzon'a da şehir hastanesini kazandırıyoruz. Bu şehir hastanesinin içinde 4 tane ayrı hastane olacak. 175 yaT kapasiteli yat limanını da kuruyoruz. Trabzon yat limanı şu anda ihale aşamasında. 2008 yılında Trabzonu doğalgazla buluşturduk.

TRABZON'A STADYUM SÖZÜMÜZ VARDI

Trabzon'a stadyum sözümüz vardı geldik. Temelini attık. İhtiyaç duyulacak her şey burada olacak. Bu bir stad değil bir tesis. Trabzon'da böylebir tesisi yapacak yer yoktu. Akyazı'yı doldurduk. Bunu gerçekleştirdik.

ZİGANAYA YENİ TÜNEL

Trabzon'u duğuya bağlayacak. ziganaya yeni bir çift tüp geçit halinde yeni bir tünel yapacağız. Tünelin hizmte girmesi ile bu güzwergar ticaret ve lojistik anlamında önem kazanacak. proje çalışmaları sürüyor. En yakın zamanda ihalesini yapacağız.

KANUNİ BULVARI

Kanuni bulvarını yapuıyoruz. 3 şerit geliş gidişli yol. yolun her iki tarafında da 5 metlrelik kaldırımlar var. Kanuni bulvarı inşallah şehrin trafik sorununu ortadan kaldıracak.

BAHÇELİ KILIÇDAROĞLU TRABZON'DA HANGİ YÜZLE GELECEKSİNİZ

Bunların döneminde bankalar çökmüştü. Ey Bahçeli ey Kılıçdaroğlu sen hangi yüzle buraya geleceksin. Bunlar Trabzon'u büyükşehir yapmak istemediler. Anayasa mahkemesine taşıdılatr. Bunlar Belediyeciliği bilmez.bunlarda aşk sevda yok. Onun için diyorum Trabzon bu seçimde bir numara olmalı.

TRABZON HAVALİMANINA YENİ PİST

2003 yılında trabzon Havalimanında  429 bin yolcu gidiyordu, şimdi 2,5 milyon. Şimdi yeni bir pist ile bu havalimanını daha da büyüteceğiz. Trabzon'da 89 tarihi eserimizi aslına uygun şekilde restore ettik etmeyede devam edeceğiz. 30 marttan itibaren Trabzon Belediyesi demeyeceğiz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi diyeceğiz. OrhanFevzi kardeşim artık sadece merkeze hizmet etmeyecek. Artık her yere dağlara tepelere kadar hizmet götürecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler