Erdoğan: Bunlardan iyi komedyen olur

Haber61 – Haber Servisi – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölge ziyaretlerine devam ediyor. Baba Memleketi Rize’de halka seslenen Erdoğan, buradan sonra Trabzon Kent Merkezi Atatürk alanında halka seslendi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, M

Erdoğan: Bunlardan iyi komedyen olur

Haber61 – Haber Servisi – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölge ziyaretlerine devam ediyor. Baba Memleketi Rize’de halka seslenen Erdoğan, buradan sonra Trabzon Kent Merkezi Atatürk alanında halka seslendi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, “ Trabzon her zaman ki gibi akde ve vefasını gösteriyor. 10 Ağustos seçimlerinde şahsıma vermiş olduğunuz yüzde 70’lik destek için teşekkür ediyorum. Seçimden önce ilk geldiğim il Trabzon oldu. Bu görevim sürdüğü sürece hep burada olacağım. Trabzon’un kalkınması için burada tüm çalışmaları yapacağım. Bu 153 Trilyonun bit yatırım için burada  açılış yapacağız. 3 tane okulu resmen bura da açıyorum Trabzon’un Adalet Sarayını burada açıyoruz.”dedi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Erdoğan, “ Karadere vadisinde ıslah projesi ve Söğütlü’de ıslah projeleri bugün tamamlanıyor. 24 ayrı eser 153 tirlyon bu yatırımlar Trabzon’a ve tüm hemşerilerime hayırlı olsun. Trabzon’da gidilmemiş bir ilçe yok. Biz size sevdalıyız. 12 yıl önceye gidelim. Samsun Sarp aynı idi şimdi tamamladık. Benle aynı yaşta olanlar bilir. Samsun’dan Trabzon’a gelirken ne kadar zorlanırdık. Şimdi dağları deldik. Siz Şirinsiniz biz Ferat. size yatırıma devam ediyoruz.”ifadelerine yer verdi. 

Erdoğan, “ Trabzonspor’a düşkünüz. İnşlaah 2015 – 2016 sezonun yarısına yetişecek. Bunu yapa bilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kanuni Sultan Süleyman yolunu başlattık yapıyoruz. Biz yaptığımızı konuşuyoruz. Ziğana tünelinin ihalesini yaptık. Samlar Kaş tüneli inşaatını tüneli devam ediyor mu? Bu projeler Trabzon’un tüm cehresini değiştirecek.”şeklinde konuştu.

Erdoğan, “ 12 Yılda Trabzon’a verilen hizmetin bedeli 13 Milyar kat trilyon. Her alanda yatırımlar yaptık. Trabzon’da bu zaman kadar yapılmayacak bir yatırımlar yaptık. Fatih ve kanunin emanetinin daha da ileri getireceğiz.”dedi. 

Erdoğan, “Bunlar her fırsatta cami düşmanlığı yapıyorlar, din görevlisi düşmanlığı yapıyorlar, Kur'an, eğitim düşmanlığı yapıyorlar, başörtüsü düşmanlığı yapmaktan geri durmuyorlar. İşte terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti bu ara Diyanet İşleri Başkanına takıldı, ne diyorlar 'Diyaneti kaldıracağız.' Ne yaptı sana Diyanet?

Erdoğan, meydanlara çıkıp konuşması ile ilgili olarak da, '''Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın diyorlar. Millet, bu meydanlara çık diye bana bu oyu verdi. Bu milletin içinden çıkan cumhurbaşkanına hangi hakla yasaklama yoluna gidersiniz. Bunlar anayasayı da okumuyorlar. Vatana ihanetten başka cumhurbaşkanının bir suçu yoktur. Benim bu hakkımı elimden bunların hiçbiri alamaz. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık, öyle de yürüyoruz. Bu millete hizmet yolunda bu yolculuğumuz devam edecek” ifadelerini kullandı. 

“Ana muhalefet partisinin genel başkanı rahatsız olmuş. Benim milletimle, hemşehrilerimle bir araya gelmemin, milletimle hasbıhal etmemin demokrasiye zarar verdiği söylüyor. Aynı zihniyetteki bir gazeteci de daha önce Sovyetler Birliği dönemine övgü düzüp, milletimizi tahkir ederek, demokrasinin sandıktan geçmediğini söylemişti. Hatta daha da ileri gidip, ana muhalefetle ve terör örgütünün güdümündeki partiyi ittifak yapmaya, çağ dışı olarak gördüğü anlayışa karşı silahlı ya da silahsız mücadeleye davet etmişti. Bu gazeteci geçtiğimiz günlerde ana muhalefetin televizyonuna çıkmış, ‘Başını örten kadın özgürlüğünden vazgeçmiştir’ diyor. Ahh benim kardeşlerim, bunlara gereken dersi 7 Haziran’da vermeniz lazım. Buna hazır mısınız? Trabzon'da her zaman bu dersi verdi ama bu defa bambaşka bir ders vermeli. Perakende değil, toptan bir ders vermeli. Ne kadar uğraşırlarla uğraşsınlar içlerindeki başörtü ve inanç düşmanlığını saklayamıyor, bastıramıyorlar. Bunların kafasındaki ideal yönetim dönemi milli şefin idaresindeki tek parti dönemidir. Milletin ekmeği bile karneyle aldığı, camilerin depoya çevrildiği, satıldığı, en küçük bir muhalif sesin dahi şiddetle bastırıldığı tek parti dönemi. O zaman bunların sipariş bazı şairleri, ‘Kabe Arabın olsun, bize Çankaya yeter’ diyorlardı. Bunları biliyorsunuz değil mi gençler?”

HDP’yi de isim vermeden eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
 
“Terör örgütünün arkasında olduğu siyasi parti bu ara Diyanet İşleri Başkanı’na takıldı. ‘Diyaneti kaldıracağız’ diyorlar. Şunlara bak ya. Diyanet ne yaptı sana? Kardeşlerim, kaynak. Hani sözler veriyorlar ya, ekonomiyi şöyle, böyle düzelteceğiz. Kaynağın bir tanesi de ne biliyor musunuz? Diyanet İşleri Başkanımız bütün bu haberlere karşı tutmuş, o Mercedes arabayı satılsın demiş ve sattırıyor. Halbuki benim bilgim olsa, haberim olsa, ‘Ya Mehmet hocam sen ne yapıyorsun?’ derdim. ‘Sen niye satıyorsun o Mercedes’i? Senin bineceğin Mercedes’in fiyatı ne ya? Sen gazetelerin attığı başlıklara ne bakıyorsun?’ ‘Kaynaklardan bir tanesi o. 1 milyonu bulduk’ diyor. Bunlar şaklaban ya, bunların ekonomiyi falan yönetecek halleri yok. Bunlar şu anda ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar. Pislikten geçilmiyor, suiistimal almış başını gidiyor. Arka sokakları çöplükten geçilmiyor. İstanbul’u belediye başkanı olarak aldığımda İstanbul neyse şu anda oralarda da onu görüyorum. Çöp dağları. Van’da, musluklarından kan akan bir Van diye asmışlar billboarda. Bunların musluklarından kan akar. Musluklardan yosunlu su, çamurlu su, bulanık su aktığını görmüştüm ama kan atığını görmemiştim. Ama bunlarınkinden akar. Türkiye olarak, benim Kürt kardeşlerim de dahil olmak üzere bunlara 7 Haziran’da gereken dersi vermek lazım. Bizim barışa, kardeşliği ihtiyacımız var. Bizim barışımızı, kardeşliğimizi kimse bozamaz. Batı’da ‘Ali’siz Alevilik’ adıyla Aleviliği ayrı din haline dönüştürmeye çalışanları aday göstermeye çalışıyor, Kürt kardeşlerimizin değerlerinin, inançlarının yerine marjinal bir ideoloji ikame ettirmek için de istediklerini saklamıyorlar. Paralel örgüt de bunlara lojistik destek sağlıyor. Hani Diyarbakır belediyesinin arka kapısından giriyor ya. Ah ah, kimler kimlerle el tutuştu. Yanılmıyorsam Akif’in di; ‘Dinime küfreden Müslüman olsa bari’ diyordu ya, böyle bir noktadayız. Bu oyun 200 yıldır tekrarlanıyor. Milletimiz her defasında bunlara dersini verdi. 1950’de, 27 Mayıs’tan sonra, 12 Eylül, 28 Şubat, 17 –25 Aralık’tan sonra verdi. Ama vazgeçemiyorlar. Milletimizin bunlara cevabı, İstiklal marşımızda zaten mevcut, ‘Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli, değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki, şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’. Ülkemizin semalarında ezan sesi yankılanmaya devam edecek. Günde 5 vakit yüzlerce kalp Kabe’ye dönmeye devam edecek. Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle tüm renkleriyle milletimiz tarihine,kültürüne, inancına sahip çıkmayı sürdürecek. Bu imtihandan her defasında başarıyla çıktı bu millet. İnşallah bu tez de tercihi birliğinden kardeşliğinden yana kullanacak.”
 

Sayfa Çok uzun olduğundan dolayı okuma rahatlığı nedeni ile ikiye bölünmüştür devamını okumak için sayfa 2’ye geçiniz…

MÜSLÜMAN BİR SOKULDUĞU DELİKTEN BİR DAHA SOKULMAZ

 
CHP’nin imam hatip okullarının orta kısmını kapatacağını söylediğini de hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Ama şöyle de kamufle ediyor; 1+8+4. Ana muhalefetin sayın başkanı; biz bu oyunu daha önce gördük. Bu senaryoyu daha önce gördük. Artık bunları yutturamazsınız. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Geçti o iş. Bak, orta kısımları kapattılar, 600 bin olan öğrenci sayısı bir anda 60 bine düştü. Şimdi açıldı, katsayı ve kotalar kalktı, öğrenci sayısı 1 milyona çıktı. Bundan rahatsız oluyorlar. Benim acım var, benim derdim var. Ben babayım. 2 kız, 2 oğlan 4 evladım var. 4’ü de İmam Hatip’e gitti. Ama kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef kendi ülkemde üniversiteye gidemediler. Yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Amerika’da, İngiltere’de başörtülü okudular ama burada okuyamadılar. Öz yurdunda garipsin, öz vatanında ‘parya’ dediler. Erkek evladım da okuyamadı, Yüksek puana rağmen katsayıya takıldı. O da Amerika’da lisans eğitimini aldı, Harvard’da masterını bitirdi. Bunlar kıskanıyorlar işte. Mesele bu. İmam hatipli Harvard’da nasıl okur? Okur işte, bal gibi okuyor. Hazmedemedikleri bu.”

MEMUR İŞÇİ AYRIMINI ARTIK ORTADAN KALDIRMAMIZ LAZIM

Erdoğan, “ Sen rıskı buldun git be. Çünkü devletin malı deniz yemeyen domuz. Öyle bakıyorlar. Bir kapağı attın mı bir daha çıkmak yok. Bizim artık memur işçi ayrımını kaldırmak lazım. Çalışanlar diye bir anlayış vardır. Çalışan çalışır, çalışmayan ihbar ve kıdem tazminatını alıp gider. Bir işveren çalışanından memnun değilse çalıştırır mı? Biz bunların hepsini yavaş yavaş aşacağız. Biz işsizlerin hepsine iş vereceğiz diyor. Biz senin SSK'da genel müdür olduğunu biliyoruz. Hastane deyince temizlik gelir akla pislikten geçilmiyor.Bu ülkede 5 koyunu güdemeyenler hayali rakamlar konuşuyor. Birisi 5 senelik iktidar oldu 3.5 yıl dayanamadı çekti gitti. Ortaklarından bir tanesi de ana muhalefetin yavrusu. Biz farklı yürürüz. Bu milleti, kitabından, ezanından ayırmadan amaçlarına ulaşamayacaklarını biliyorlar. Yapmak için değil yıkmak için çalışıyorlar. “ifadelerine yer verdi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Erdoğan, “Bu milleti, kitabından, ezanından ayırmadan amaçlarına ulaşamayacaklarını biliyorlar. Yapmak için değil yıkmak için çalışıyorlar. Nerede kubbeler yükseliyorsa nerede minareler yükseliyorsa çok rahatsız oluyorlar. Yıktıkları sattıkları harap ettikleri camiler var. İş makinelerini yakıyorlar. Ağrı Havalimanını yaktılar biz yaptık. Sınav sorularını çalıyor bu paralel yapı. Evlatlarımızın hayallerini gasp ettiler. Biz geldiğimizde kimden aldık iktidarı DSP'den ANAP'tan, MHP'den. Borç 23.5 milyar borç vardı. Biz sıfırladık. Şimdi İMF bizden 5 milyar dolar istedi. Tamam veririz dedik. Veren el alan elden üstündür dedik. Şimdi Merkez'in kasasında 120 milyar dolar var.”şeklinde konuştu. 

Erdoğan, “Bu ülkeyi İMF'nin eseri haline getirdiler. Yasaklı bir ülke haline getirdiler. Paralel yapının başındaki zaat başörtüsü için furuattır dedi.  Bu ülkede millete göbeğini kaşıyan adam diyerek bidon kafalı diyerek kendi milletine hakaret edenler çıktı. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Neymiş Cumhurbaşkanı meydanlarda geziyor. Evet geziyorum, milletim için geziyorum. Ben bunlardan izin mi alacağım? Milletim bana görev verdi görev. Ben ne dedim yan gelip yatmak için değil koşmak için geliyorum dedim. İstiyorlarki meydanı boş bırakalım ki onlar rahat at koştursun. Yok öyle yağma.”ifadelerine yer verdi. 

Erdoğan, “Trabzon yeni Türkiye'ye hazır mı, Yeni anayasaya hazır mı? Trabzon al bayrağı dalgalandıracak rüzgarı sağlıyor mu? 7 Haziran'a kadar çok çalışacağız. Özellikle hanım kardeşlerimiz çok çalışacak. Terleyeceğiz.”kelimelerine yer verdi. 

Erdoğan konuşmalarının sonunda, Dünya şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesini tebrik ediyorum.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel