"Engellilerin önündeki engeller kaldırılsın"

Vali Öz, 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin Kurulmasıyla Engellilerimiz Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerin İçinde Yer Alacak'Ziyarette engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için son yıllarda çok önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Öz, "Her şeyd

"Engellilerin önündeki engeller kaldırılsın"

Vali Öz, 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin Kurulmasıyla Engellilerimiz Kültürel ve Sanatsal Faaliyetlerin İçinde Yer Alacak'

Ziyarette engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için son yıllarda çok önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Öz, "Her şeyden önce engellilerimizle ilgili bir kanunumuz ve mevzuatımız var. Belli düzenlemeler var. Sağlanan mali ve sosyal haklar dışında istihdamla ilgili önemli mesafeler alındı.
Engellilerimizin istihdamı ile ilgili çok önemli kadrolar açıldı.
Yoğun bir çalışma var. Kentsel altyapının yol, cadde, sokak ve kamu binaları dahil engellilere uyumlu hale getirilmesi ile ilgili bir süreç var. Bu sürecin hep beraber takipçisi olacağız. Şehrin her yeri, sağlık, eğitim ve diğer kurumlarda bu düzenlemeler yapılacak ki engellilerimiz için ulaşılabilir alanlar olsun.

Engelsiz yaşam merkezi diyebileceğimiz bir ortamın oluşturulması gerekir. Bu belki başlangıçta bir araya gelip belli sosyal ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz bir mekan olur ama daha sonra kültürel ve sanatsal etkinlikleri yapabileceğimiz mekanlar olabilir.
Bunun arayışını birlikte yapalım. Bu da gerçekleşirse engelli kardeşlerimiz oraya gelir en azından birbirleriyle görüşürler, sohbet edip geleceğe yönelik projelerini yaparlar. Böylece bir kaynaşma imkanı doğabilir.

ENGELLİLERİMİZİN HAKLARI KONUSUNDA CİDDİ MESAFELER ALINDI

Geçmişte engellilik maalesef insanlar tarafından saklanan bir unsurdu. Engelli çocuklarımız eğitim alamadığı için zamanla topluma karışamıyor ve ciddi sorunlar yaşıyordu. Şimdi gelinen noktada önemli mesafeler alındı. Artık engelliler için her türlü imkan sağlanıyor. Eğitime katılma oranımız yüksek. Özel eğitim merkezleri, iş okulları var. Bu çalışmaları hep beraber derneklerimizle, sivil toplumla birlikte yürüteceğiz" dedi.

Trabzon Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Hacı Kaya da engellilerimize yönelik yürütülen çalışmalar hakkında Vali Öz'e bilgi verdi. Başkan Kaya, "Trabzon'da engelsiz yaşam merkezlerinin kurulması ilimizde yaşayan engellilerimizi çok daha sosyal açıdan geliştirecektir" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel