Engellilerin askerlik sevinci

Bayburt'ta Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 6 engelli "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bayburt Jandarma Komutan

Engellilerin askerlik sevinci

Bayburt'ta Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 6 engelli "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Bayburt Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen zihinsel, bedensel ve işitme engelli 6 kişi, temsili askerlik için yakınlarının yardımıyla asker elbisesi giydi.

Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi.

İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Ferhat Özbaş, törende yaptığı konuşmada, Türk genci için asker ocağında hizmet etmenin ömür boyu taşınacak, gelecek kuşaklara bırakılacak en büyük ve onurlu miras olduğunu söyledi.

Vali Vekili Ali Gökay, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya'nın katıldığı törende, konuşmaların ardından askerlik yemini eden engellilerin katılımıyla tören geçişi düzenlendi.

Tören, protokol üyelerinin askerlere terhis belgelerini vermelerinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ve yemek ikramı ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel