Engelliler horon oynayarak ısındı

Gümüşhane’de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “1. Zigana Engelliler Kış Şenliği” düzenlendi.İlde faaliyet gösteren iki özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 70 engelli öğrencinin katıldığı şenlikte öğrenciler, önce horon oynadı, ardından kızaklarla

Engelliler horon oynayarak ısındı

Gümüşhane’de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “1. Zigana Engelliler Kış Şenliği” düzenlendi.

İlde faaliyet gösteren iki özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 70 engelli öğrencinin katıldığı şenlikte öğrenciler, önce horon oynadı, ardından kızaklarla kar üstünde kaymanın keyfini yaşadı.

Torul ilçesine bağlı 2 bin 30 metre rakımlı Zigana Gümüşkayak Tesisleri’nde yapılan etkinliğe Vali Dr. Yusuf Mayda, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, rehabilitasyon merkezlerinin müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İlk olarak eti ile ünlü bölgede yemek yiyen öğrenciler daha sonra canlı müzik eşliğinde, misket, horon, halay ve kolbastı oynadı. Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım’ın da öğrencilere eşlik etmesi ile birlikte renkli görüntüler oluşturan engelli öğrenciler daha sonra Zigana Kayak Merkezinin yolunu tuttu.

 

Tesise ait kızaklara öğretmenleri eşliğinde binen engelli öğrenciler, çığlıklar atarak pisti renklendirdi. Çok sayıda öğrencinin manzaranın tadını çıkarmak için fotoğraf çektiği etkinliğin bu bölümü, havanın fırtınalı olması nedeniyle kısa tutuldu.

Etkinliğin sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, engeliler haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerin bir kısmını bu yıl Zigana Dağı’nda yapmaya karar verdiklerini söyledi. Esas amaçlarının insanların beynindeki engelleri ortadan kaldırmak olduğunu dile getiren Yıldırım, “Her insan bir engelli adayıdır. Hepimizin ilerde ne olacağı belli değil. Amacımız buradaki engelleri ortadan kaldırarak her insana daha yaşanılır, daha güzel, daha mutlu, daha kaliteli bir hayat yaşatmak. Her insana kaliteli bir dünya yaşatmak herkesin görevidir. Sosyal devletin de bir ilkesidir. Biz eğitimcilerin de en büyük görevlerinden birisi de budur. Bizde bu görevimizi çeşitli şekillerle yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Rehabilitasyon merkezlerinin müdürleri Sibel Kandaz ve Yusuf Kılıç ise bu yıl ilk kez düzenledikleri etkinlikleri düzenli olarak her yıl Zigana Dağı’nda Engelliler Kış Şenliği olarak yapmaya devam edeceklerini söyledi. Yetkililer, amaçlarının engelli çocukları sosyalleştirerek, topluma kazandırmak olduğunu ifade etti.

Etkinlikte öğrencilerin özellikle kolbastı oynamalarının yanısıra orkestra ile birlikte türkü söylemeleri de aileleri ve öğretmenleri tarafından ölümsüzleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel