Engelliler engelleri aşamayanlardır

‘3 Aralık Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Belediyesi'nin engellilerin yaşamının kolaylaştırmak için önemli adımlar attığını kaydetti.Trabzon Belediyesi'ne yeni kazandırılan otobüslerin engellilerin rahat hizme

Engelliler engelleri aşamayanlardır

‘3 Aralık Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Belediyesi'nin engellilerin yaşamının kolaylaştırmak için önemli adımlar attığını kaydetti.

Trabzon Belediyesi'ne yeni kazandırılan otobüslerin engellilerin rahat hizmet alacakları biçimde dizayn edildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu kaldırımların da engellilerin kullanabilecekleri şekilde düzenlendiğini dile getirdi.

Gümrükçüoğlu masajında şu ifadelere yer verdi; "Engelli olmak, kapalı kapılar ardında yaşamak anlamına gelmemeli, herkes eşit şartlarda kaliteli hayat imkânlarına erişebilmelidir. Engelliler toplumumuz bir parçası ve vazgeçilmezidir. Engellilerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Trabzon Belediyesi olarak azami özen göstermekteyiz. Engellilerimiz için sinema ve tiyatro etkinlikleri yaptığımız gibi sportif organizasyonlar da imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Belediye olarak engellilerimizin kullanımı için yaklaşık,  900 adet akülü engelli arabası, tekerlekli sandalye ve çeşitli engelli aparatı yardımında bulunduk. Son olarak belediyemize aldığımız 40 otobüste engellilerin otobüse rahat binip inebilmeleri için engelli rampaları bulunmaktadır. Ayrıca otobüslerin içerisinde engellilerin araçlarıyla rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri için bölgeler bulunmaktadır. Ayrıca şehir içindeki kaldırımlarımızı engellilerin rahat kullanabilecekleri seviyeye getirdik. Engelliler için çeşitli meslek edindirme kursları düzenledik. Çalışmalarımız aynı anlayış ve ciddiyetle devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel