Engellerini 'Hamsi'yle aştılar

Türkiye Gençlik Federasyonu'nun Sabancı Vakfı desteğiyle yürüttüğü "Katılımda Engel Yok" projesi kapsamında Trabzon'da işitme engelli 25 gence, sivil toplum, gönüllülük, proje hazırlama ve haklar konularında eğitim verildi. Trabzon Eğitim ve Kamp Merkezi'

Engellerini 'Hamsi'yle aştılar

Türkiye Gençlik Federasyonu'nun Sabancı Vakfı desteğiyle yürüttüğü "Katılımda Engel Yok" projesi kapsamında Trabzon'da işitme engelli 25 gence, sivil toplum, gönüllülük, proje hazırlama ve haklar konularında eğitim verildi. 

Trabzon Eğitim ve Kamp Merkezi'nde organize edilen eğitime katılan Trabzon'da yaşayan 15-35 yaş arası işitme engelli gençlere, özel eğitmenler tarafından "Sivil Toplum, Gönüllülük, Haklar ve Proje Hazırlama" konularında eğitimler verildi. Organizasyona Trabzon'da yapılacak olan 2001 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın maskotu olan hamsi eğitime katılan işitme engelli gençlerin ilgi odağı oldu. Maskot hamsi işitme engelli gençlerle tek tek tokalaşarak sevgi gösterisinde bulundu.

Proje Koordinasyon ekibinde yer alan Elif Serbest proje hakkında bilgilendirme yaparak, hedeflerinin Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında 2010 yılında hibe almaya hak kazanan ve Türkiye Gençlik Federasyonu tarafından yürütülen "Katılımda Engel Yok Projesi" işitme engelli gençlerin sivil toplumda örgütlenme ve haklarını aramada önlerindeki engelleri kaldırmak olduğunu söyledi.

"Katılımda Engel Yok" projesinin bir diğer Koordinatörü olan Dilek Kumcu ise eğitimlerin Trabzon ayağı konusunda yaptığı açıklamasında, "Trabzon ilinde, 12-13 Mart 2011 tarihlerinde düzenlenecek eğitimlerle de, gençlik çalışanları 15-35 yaş arasındaki işitme engelli gençlere, 'Sivil Toplum, Gönüllülük, Haklar ve Proje Hazırlama' konularında eğitim verecek. Eğitimin ardından işitme engelli gençler tarafından belirlenen sorun alanları ve ürettikleri çözümleri içeren proje fikirleri, diğer 12 ilde belirlenen proje fikirleri ile birlikte Mayıs 2011'de yapılacak yarışmaya katılacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel