En küçük ahşap Cami Trabzon'da

 Trabzon’un ünü yurtdışına taşan turizm merkezlerinden Uzungöl beldesinde bir otel yanında ahşaptan inşa edilen Türkiye’nin ahşap minareli en küçük camisi ilgi görüyor. Uzungöl beldesindeki Kamanoğlu Oteli’nin yanına ahşaptan inşa edilen 4 kişilik cami öz

En küçük ahşap Cami Trabzon'da

 

Trabzon’un ünü yurtdışına taşan turizm merkezlerinden Uzungöl beldesinde bir otel yanında ahşaptan inşa edilen Türkiye’nin ahşap minareli en küçük camisi ilgi görüyor. 

Uzungöl beldesindeki Kamanoğlu Oteli’nin yanına ahşaptan inşa edilen 4 kişilik cami özellikle Arap turistlerin ilgisini çekiyor. Otelin İşletme Müdürü İsmail İnan, caminin özellikle Arap turistlerin ilgisini çektiğini belirterek "Genellikle Ortadoğu’dan gelen Arap turistlerin ilgisini çekmek için bu camiyi yaptık. Gelenler önce camiyi inceliyorlar ardından da otelimizde kalmayı tercih ediyor. Bir nevi turist çekmek için yaptırdık. Cami imamla birlikte 4 kişilik. İnsanlar namazlarını eda ediyor hem de ilgi çekiyor” dedi.

Caminin tasarımını ve yapım işini gerçekleştiren Niyazi İnan ise caminin turizme katkısı olması için tasarladıklarını kaydederek camiyi ahşaptan yaparak doğaya uygun inşa ettiklerini söyledi. Caminin minaresinin bütün ladin ağacından yaptıklarını ifade eden İnan, "Camimizi doğaya uygun, turizme katsı olsun diye yaptık. Minareyi bütün olan ladin ağacından yaptık ancak bu minare diğer minareler gibi içi boş değil. Sağlamlık bakımından bir sorun yok. Ezan okunabilecek kadar sağlam, ancak ezan okunmayı hiç denemedik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler