En fazla payı fındık üreticisi alacak

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, fındıkta alan bazlı desteklemenin 2013 yılında da devam edeceğini belirterek ödemelerin fındık üreticilerine faydalı olacak dönemde yapılacağını söyledi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Tr

En fazla payı fındık üreticisi alacak

AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, fındıkta alan bazlı desteklemenin 2013 yılında da devam edeceğini belirterek ödemelerin fındık üreticilerine faydalı olacak dönemde yapılacağını söyledi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarım sektöründeki üreticileri desteklemek amacıyla 9 milyon TL bütçe ayırdığını, bu bütçeden en fazla payı fındık üreticisinin alacağını hatırlattı.
 
Altunbaş “Bütçenin görüşmeleri devam ediyor. Bütçe meclisten onay aldıktan sonra fındık üreticilerine bu desteklemenin ne zaman dağıtılacağı görüşülecek. Bu destekleme ücreti fındık üreticimize ne zaman faydası olacaksa o dönem dağıtılacaktır. Şuan için temmuz veya ‘ağustos ayında verilsin’ diye düşünceler var. Bunun nedeni ise fındık sonrasında pazara fındığını kademeli indirilerek, piyasadaki fındık fiyatını olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz” dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üreticiyi destekleme bütçesinin 9 Milyon TL’ye çıkartıldığını ifade eden Altunbaş “Bu 9 milyonun içerisinde her sektöre neredeyse tamamına ciddi destekler ön görülmektedir. En büyük destek kalemi her zaman olduğu gibi fındıktır. Fındıkla ilgili bütçeyi de komisyona sunan Tarım Bakanlığımız bunu daha sonra meclise getirecek. Fındık üreticisine her zaman destek olan AK Parti iktidarı bundan sonrada bu desteğe devam edecektir.
 
Fındık üreticisine her zaman destek olan AK Parti iktidarı bundan sonrada bu desteğe devam edecektir. Alan bazlı destekle çalışmalar kapsamında üreticiler bağlı bulundukları il ve ilce tarım müdürlüklerinden ve ziraat odalarından dosyalarını tamamlayabilirler.
 
Bu arada hükümetimizin mazot ve gübre destekleme ödenekleriyle ilgili olarak ta üreticiler son birkaç gün içerisinde dosyalarını tamamlayıp tarım müdürlüklerine vermelidirler” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler