En çok proje Trabzon'dan

DOKA 2013 Yılı Mali Destek Programları Değerlendirme sonuçları açıklandı. Buna göre, toplam 369 proje başvurusundan 99’u desteklenmeye hak kazandı. DOKA tarafından 28 Aralık 2012 tarihinde teklif çağrısı ilanına çıkılan “İmalat Sanayi Mali Destek Programı

En çok proje Trabzon'dan
DOKA 2013 Yılı Mali Destek Programları Değerlendirme sonuçları açıklandı. Buna göre, toplam 369 proje başvurusundan 99’u desteklenmeye hak kazandı. DOKA tarafından 28 Aralık 2012 tarihinde teklif çağrısı ilanına çıkılan “İmalat Sanayi Mali Destek Programı" ve "Kültür ve Turizme Yönelik Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında toplam 369 proje başvurusu yapıldı. 369 projeden desteklenmeye hak kazanan 99 projeye 18, 5 Milyon TL hibe desteği verilecek.
 
TURİZMDE GİRESUN, İMALAT SANAYİNDE EN ÇOK PROJESİ GEÇEN İL TRABZON
 
"Kültür ve Turizme Yönelik Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında 39 proje destek almaya hak kazanırken, DOKA tarafından desteklenmeye hak kazanan projelerin illere dağılımına göre, 23 proje başvurusu yapılan Giresun 9 proje ile en çok projesi destek almaya hak kazanan il oldu. 26 proje başvurusu yapılan Rize’den 8, 24 başvuru yapılan Trabzon’dan 8, 14 başvuru yapılan Gümüşhane’den 6, 20 başvuru yapılan Ordu’dan 5 ve 14 başvuru yapılan Artvin’den ise 3 proje destek almaya hak kazandı.
 
İmalat Sanayi Mali Destek Programı" kapsamında ise 60 proje desteklenmeye hak kazandı. 110 proje ile en çok proje sunan Trabzon’dan 22, 36 proje sunan Ordu’dan 12, 34 proje sunan Giresun’dan 8, 26 proje sunan Rize’den 7, 28 proje sunan Gümüşhane’den 6 ve 14 proje sunan Artvin’den ise 5 projeye destek verilecek.
2009 yılında kurulan DOKA’nın geçen 3 yıl zarfında bölgeye yaklaşık 50 Milyon TL kaynak aktardığını belirten DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “2013 yılında da bölgemize 18,5 Milyon TL kaynak aktaracağız. Eş finansmanla birlikte yaklaşık 35 Milyon TL olacak bu miktar bölgemiz için ciddi bir kaynaktır” dedi.
 
Desteklenmeye hak kazanan projelerin bölgeye hayırlı olması dileğinde bulunan Genel Sekreter Kaldırım, “Dünya ile örtüşecek, bölgenin isteklerini ve taleplerini iyi analiz eden ve o doğrultuda stratejiler geliştiren bir hedef doğrultusunda Bölgemizin her yönden gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler