Emniyet Müdürü dert yandı

Trabzon il genel meclisinin dünkü toplantısında emniyet müdürü Feridun Boz ile Sosyal hizmetler il müdürü Selim Çelenk konuştu.Boz, telefonla dolandırıcılığın Trabzon’da artış göstermesine Trabzon’un genel konumu ile çeliştiğini belirtirken, Sosyal hizmet

Emniyet Müdürü dert yandı

Trabzon il genel meclisinin dünkü toplantısında emniyet müdürü Feridun Boz ile Sosyal hizmetler il müdürü Selim Çelenk konuştu.

Boz, telefonla dolandırıcılığın Trabzon’da artış göstermesine Trabzon’un genel konumu ile çeliştiğini belirtirken, Sosyal hizmetler il müdürü Selim Çelenk Trabzon özelinde yaşlılara bakım konusunda ailelerini duyarsızlığına üzüldüklerini belirtti.

Selim Çelenk, Trabzon’da bakıma ihtiyacı olan 0-18 yaş çocukların eğitiminde bakımında ve işe yerleştirilmelerinde hedeflenenin başarıldığını belirtti.

Özellikle evlat edinmede Trabzon’un çok istekli olduğunu bu yıl içinde 5 ailenin çocuk evlat edindiğini 8 ailenin de sırada olduğunu belirten Çelenk yaşlılar ile ilgili olarak ciddi biçimde ilgisizliğe de dikkat çekti.

Geçen yıl 160 yaşlı ile huzur evinde hizmet verdiklerini belirten Çelenk bu sayının bu yıl 200’ü bulduğunu belirtti. 5 çocuğun da Üniversite sınavlarını kazandığına dikkat çeken Selim Çelenk “ Maalesef huzur evindeki yaşlı sayısının artması bunu da yüzde 60’nın Trabzon’dan olması bizi üzüyor” dedi.

BOZ’UN DİKKAT ÇEKTİĞİ SORUN

Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz da özellikle Trabzon gibi bir şehirde her haliyle akıllı girişimci halkın bulunduğu bir ilde telefonla dolandırıcılığın artmasına şaşırdığını belirterek “ Oysa bu oran Trabzon’un karakteristik özelliğine uymuyor. Bende bu işe şaşırıyorum” dedi. Mobese sisteminin daha geniş çevreye yaygınlaştırılması için il özel idaresinin katkılarına ihtiyaçları olduğunu belirten Boz Trabzon’un yaşanabilir iller arasında yüksek sırada, çocuk suçları oranında ise 76 sırada yer almasının önemli bir veri olduğunu belirtti. Boz, özellikle şehir içi trafiğinde denetlemeden çok düzenleme yapmak zorunda kaldıklarını belirterek “Bu da bizim teşkilatın enerjisini tüketiyor” dedi. Boz, mobesenin kendi elemanlarının da kontrolünde işe yaradığını belirterek “Çift taraflı bir faydası oluyor. Kimi polisin kendisine kaba davrandığını iddia ediyor Mobese ile bu tespit ediliyor. Gerçek ortaya çıkıyor ”dedi.

KİMSE KAPATAMAZ

Emniyet Müdürü Boz, karakollarda kamera sistemi olduğunu belirterek “Bu kameraları kimse kapatamaz. Kapattığı anda görevliler suçlu duruma düşer. Bunu da halkımız bilsin” dedi..

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler