Emniyet ek binasında gelişme!

Trabzon Belediyesi İmar İşlerinde görevli bir tekniker ile yapı kontrol elemanının, Trabzon İdare Mahkemesinin, İl Emniyet Müdürlüğünün ek binasına ruhsat veren belediye meclis kararının iptaline ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararının ardından, sö

Emniyet ek binasında gelişme!

Trabzon Belediyesi İmar İşlerinde görevli bir tekniker ile yapı kontrol elemanının, Trabzon İdare Mahkemesinin, İl Emniyet Müdürlüğünün ek binasına ruhsat veren belediye meclis kararının iptaline ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararının ardından, söz konusu inşaatı mühürlemedikleri halde mühürlemiş gibi tutanak tuttukları öne sürüldü.

 

Görevliler hakkında, ''Resmi belgede sahtecilik yaptıkları'' iddiasıyla Trabzon Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Trabzon Cumhuriyet Savcılığına dilekçe veren avukat Mehmet Bıyıklı, şikayetinde İl Emniyet Müdürlüğünün ek binasına ruhsat veren belediye meclis kararlarının iptali istemiyle Trabzon Belediye Başkanlığı aleyhine, Trabzon Bölge İdare Mahkemesine açtıkları davada, mahkemenin söz konusu idari işlemin iptaline ve yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini anımsattı.

 

Dilekçede, bu kararın idareye tebliğ edilmesi sonrası, yasal işlem yapmak için geçen yıl İl Emniyet Müdürlüğü ek binasına gelen Trabzon Belediyesi İmar İşleri'nde görevli inşaat teknikeri Emre Özçilingir ile Yapı Kontrol Elemanı Gökhan Uzun'un düzenledikleri yapı tatil tutanağında ''İnşaat mühürlenerek durduruldu'' şeklinde beyanda bulunduğu anlatıldı.

 

Özçilingir ile Uzun'un ayrıca, bu tutanağı İl Emniyet Müdürlüğü ile mahalle muhtarına tebliğ ettiklerini söyledikleri belirtilen dilekçede, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğünün söz konusu ek binada ''mühürleme yapılmadığını'' bildirdiği belirtildi.

 

“EMNİYET GÖREVLİLERİ MÜHÜRLETMEDİ'' İDDİASI”

Avukat Mehmet Bıyıklı söz konusu dilekçesinde, olay günü belediye görevlileri Özçilingir ile Uzun'un, Trabzon İdare Mahkemesi'nin kararının ardından mühürleme işlemi yapmak için İl Emniyet Müdürlüğü ek binası önüne gelip durumu bahçe girişindeki güvenlik görevlilerine bildirdiği yönünde duyum aldığını anlattı.

Bıyıklı, aynı dilekçede, bunun ardından belediye görevlileri Uzun ile Özçilingir'in polislerce içeri alınmadığı yönünde bilgi aldığını öne sürerek, belediye görevlilerin bu durumda ''mahkeme kararının infazının yerine getirilemediği'' şeklinde tutanak tutması gerekirken mühürleme yapmış gibi evrak düzenlediğini iddia etti.

Dilekçede, Özçilingir ve Uzun'un yapı tatil tutanağını aslına uygun düzenlemedikleri ve ek bina inşaatını mühürlemedikleri halde mühürlemiş gibi göstererek ''resmi belgede sahtecilik'' suçunu işledikleri iddiasıyla yasal işlem yapılması istendi.

Mehmet Bıyıklı'nın Trabzon Cumhuriyet Savcılığına verdiği bu dilekçenin bir örneğini de Trabzon Valiliği'ne gönderdiği öğrenildi.

 

İl Emniyet Müdürlüğü binası bitişiğinde yer alan ve inşaatı tamamlanmak üzere olan ek binada, inşaatın durdurulmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince, boya yapımı, klima takılması gibi işlemler yapıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler