Emniyet bilgilendirmeye devam ediyor

Çarşamba Toplum Hizmetleri Büro Amirliği, Tarihi Köprü üzerine kurulan stantta vatandaşları bilgilendirdi. Dağıtılan broşürlerde, “Günümüzde kullanılan sosyal ağlardan da insanların hesaplarını çalıp arkadaş listelerindeki insanlardan bir şekilde telefon

Emniyet bilgilendirmeye devam ediyor
Çarşamba Toplum Hizmetleri Büro Amirliği, Tarihi Köprü üzerine kurulan stantta vatandaşları bilgilendirdi. Dağıtılan broşürlerde, “Günümüzde kullanılan sosyal ağlardan da insanların hesaplarını çalıp arkadaş listelerindeki insanlardan bir şekilde telefon numaralarını isteyip, daha sonra aldıkları numaralara mesaj yolu ile ‘bu numara 50 TL indirim kazandı, kazandığınız indirimi almak için 3dk içerisinde size gelen mesaja ‘evet’ ya da ‘onay’ yazıp (XXXX) numaralı servise gönderiniz’ şeklinde mesajlara cevap verildiğinde dolandırıcıların tuzağına düşülmüş oluyor” uyarılarına yer verildi. 
 
Ayrıca Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İnternet kullanıcıları tarafından yapılan şikayetler doğrultusunda, internet kullanıcılarının girdikleri bazı sitelerde ekrana Türk Polisi Logosu ve Siber Suçlarla Mücadele Bölümü adı kullanılarak kullanıcılardan para talep edildiği belirlenmiştir. Siber Suçlarla Mücadele Bölümü’nün böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Hiçbir polis, savcı, hakim, vb… sizi arayıp para talebinde bulunmaz” ifadeleri kullanıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel