"Emlak danışmanlığı cama branda asmak değildir"

 Trabzon İnşaatçılar Odası,Trabzon Faal Emlakçılar Derneği, Halk Eğitim Akşam ve Sanat Okulu  işbirliği ile düzenlenecek 8. Dönem Emlak Danışmanlık Kursu Kayıtları başladı. Trabzon İnşaatçılar Odası ve Trabzon Faal Emlakçılar derneği başkanı Ayhan Taflan

"Emlak danışmanlığı cama branda asmak değildir"
 Trabzon İnşaatçılar Odası,Trabzon Faal Emlakçılar Derneği, Halk Eğitim Akşam ve Sanat Okulu  işbirliği ile düzenlenecek 8. Dönem Emlak Danışmanlık Kursu Kayıtları başladı.
 
Trabzon İnşaatçılar Odası ve Trabzon Faal Emlakçılar derneği başkanı Ayhan Taflan Taflan konuyla ilgili yağtığı açıklamada  Trabzon İnşaatçılar Odası,Trabzon Faal Emlakçılar Derneği , Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulunun işbirliği ile  düzenlenecek olan Emlak Danışmanlık Kursuna her kesimden taleplerin olduğu ve bu talepler doğrultusunda 8. dönem Emlak Danışmanlık Kursunun 5 Mayıs 2014 tarihinde başlayacağını söyledi.
 
AMAÇ DENEYİMLİ VE EĞİTİMLİ ELEMANLAR YETİŞTİRMEK
 
 
Trabzon İnşaatçılar Odası ve Trabzon Faal Emlakçılar derneği başkanı Ayhan Taflan,amaçlarının her sektörde olduğu gibi bilgili deneyimli,ve eğitimli elemanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.
 
Emlakçıların gayrimenkul sektöründe,vatandaşların karlı ve doğru yatırım yapmasında danışmanlık hizmeti veren önemli kişiler olduğunu kaydeden Taflan "Gayrimenkul sektöründe işe başlayacak ve bu sektörde çalışmakta olan meslektaşlarımızı ve yanında çalışanları mesleği, ilkeleri,temel kavramları ve çalışma prensiplerini mesleğe başlangıçta gerekli olan bilgilerin öğretilmesi halen bu mesleği yapanların ise mesleki bilgisini geliştirmesini hedefliyoruz. Bir çok vatandaş emlak danışmanlarından aldıkları bilgilerle tapu sicil müdürlüklerinde tapu işlemlerini yürütüyor. Bu vesile ile hem tapu sicil müdürlüklerinde çalışanların hemde vatandaşların işlerini kolaylaştırıyorlar. Bundan dolayı emlakçı esnafı ve bu mesleği yapmak isteyenlerin Halkla İlişkiler, Emlak Pazarlama, Şehir Planlama, Emlak Hukuku, Tapu ve Kadastro mevzuatlarını bilmeleri gerekmektedir" dedi. 
 
Emlak Danışmanlarının işi sadece camlara branda asmak ve internetten ilan vermekten ibaret değildir, diyen Taflan konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
   Emlak sektöründe, emlak danışmanları tarafların en büyük güvencesi olmak zorundadır.Emlak danışmanlık kursları bu açıdan önem arz etmektedir. 120 saatlik emlak danışmanlık kursunun bir amacıda büyük ve önemli olan emlak sektörüne hizmet verecek olan kurs süresince görmüş oldukları dersleri,iş yerine ve sahada daha verimli hale getirmeleridir. Her ne kadar bu konulara vakıf olunursa vatandaşlara daha sağlıklı şekilde hizmet verilir. Çünki gayrimenkul sektörü çok önem arz ettiği için verilen bu kurslarda o derece önemlidir.
 
Taflan ayrıca sektörün diğer sevindirici tarafının ise bayanların emlakçılık mesleğine ve emlak danışmanlık kurslararına ilgisinin büyük olması ve bayanların iş hayatına ve sosyal hayata katkısının sağlanması olduğunu söyledi.  Taflan "Kadınların iş hayatına katılımlarının her geçen gün artış trendinde olduğu gözlenmektedir. Kadınların hem toplumda hem iş hayatında daha iyi yerlere gelebilmeleri için Trabzon İnşaatçılar Odası ve Trabzon Faal Emlakçılar Derneği olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel