Emekliye Haciz şoku

 Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, emekli ikramiyesinin ilgili kanun ve maddelerde gösterilen kayıt ve sınırlamalara tabi tutulmaksızın tamamının haczedilebileceğine hükmetti. Borcunu ödeyemediği için icralık olan bir kişi, takibin devamı sırasında vefat etti. İ

Emekliye Haciz şoku

 

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, emekli ikramiyesinin ilgili kanun ve maddelerde gösterilen kayıt ve sınırlamalara tabi tutulmaksızın tamamının haczedilebileceğine hükmetti. Borcunu ödeyemediği için icralık olan bir kişi, takibin devamı sırasında vefat etti. İcra Müdürlüğü, alacakları mirasçısına yönelterek, emekli ikramiyesini haczetti.
 
Mirasçının, haczin kaldırılması istemiyle açtığı dava, Çanakkale 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce kabul edildi. Mahkeme, emekli maaşı ve ikramiyesinin Yargıtay kararlarına göre hak sahibi kişilere verildiğini, bunların terekeye (ölen kişinin bıraktığı mal) dahil haklardan olmadığını belirtti.
 
KANUNA UYGUN BULUNDU
 
Temyiz üzerine davaya bakan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, 5510 sayılı Kanun'un geçici maddelerine göre, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'na tabi olanların, bu kanun kapsamında sigortalı kabul edileceği belirtildi. Kararda emekli ikramiyesinin haczedilebileceği belirtildi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler