Elektrik üretilen köyde elektrik yok

Araklı’nın Çukurçayır Köyü’nde 3 Elektrik santrali olmasına rağmen 80 haneye elektrik verilemiyor. 2 yıl önce köy yerinde kopan telleri onarmak isterken hayatını kaybeden Temel Artan’ın yakınları ise, “Tellerde hala elektrik var, bizi ölüme terk ettiler”

Elektrik üretilen köyde elektrik yok

Araklı’nın Çukurçayır Köyü’nde 3 Elektrik santrali olmasına rağmen 80 haneye elektrik verilemiyor. 2 yıl önce köy yerinde kopan telleri onarmak isterken hayatını kaybeden Temel Artan’ın yakınları ise, “Tellerde hala elektrik var, bizi ölüme terk ettiler” diyerek isyan ettiler. 

 
Trabzon’un Araklı İlçesi Çukurçayır Köyü’nde 3 Elektrik santrali olmasına rağmen 80 haneye elektrik verilemiyor. 2 yıl önce kopan elektrik tellerini onarmak isterken akıma kapılarak hayatını kaybeden Temel Artan’ın ölümünün ardından ise yetkililer hala elektrik olan direkleri ve telleri bulundukları yerden kaldırmadılar.
 
Köy yerindeki kopan direkleri onarmak isterken hayatını kaybeden Temel Artan’ın ölümünün ardından defalarca yetkililerle görüşen ancak hiçbir sonuç alamayan İbrahim Şahin, “Biz burada adeta ölüme terk edildik. Temel amcamız bu köyün elektriğini onarmak isterken hayatını kaybetti. Bizler bunun üzerine yetkililerle görüştük ancak bize köy yerlerine hizmet veremeyeceklerini söylüyorlar. Bizim canımız bu kadar ucuz mu anlamış değiliz. Burada kopan tellerde halen daha elektrik var Allah aşkına bir kez olsun gelip baksınlar. Bizlerin çocukları burada oyun oynuyorlar. Her gün yüreğimiz ağımızda geziyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir köpek bu tellerden çarpılarak telef oldu. Peki, bu çarpılan ya bir insan olsaydı bunun hesabını kim verecekti?” diyerek yetkilileri görevi çağırdı. 
 
80 hanenin bulunduğu mahalle sakinleri ise, “Elektrik paralarını almak için her ay buraya geliyorlar ancak kopan telleri ve direkleri yıllardır yapmıyorlar. Tellerden halen daha elektrik geçiyor. Burada bir kişi daha elektrik akımına kapılarak hayatını kaybederse bunun hesabını hangi yetkili verecek” diyerek isyan ettiler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel