Düşene bir tekme daha...

Samsun'da eşini ve oğlunu kalp hastalığından kaybeden 42 yaşındaki Mevlüde Leyla Pala, SGK'nın kendisine fazladan maaş aldığı gerekçesiyle gönderdiği 6 bin TL'lik borç kağıdı ile bir kez daha yıkıldı. Bahçelievler Mahallesi'nde 2 odalı bir evde yaşam müca

Düşene bir tekme daha...

Samsun'da eşini ve oğlunu kalp hastalığından kaybeden 42 yaşındaki Mevlüde Leyla Pala, SGK'nın kendisine fazladan maaş aldığı gerekçesiyle gönderdiği 6 bin TL'lik borç kağıdı ile bir kez daha yıkıldı.

Bahçelievler Mahallesi'nde 2 odalı bir evde yaşam mücadelesi veren Mevlüde Leyla Pala, şizofreni hastası olduğu için yüzde 60 çalışamaz raporu ile devletten 3 ayda bir sakat maaşı alıyordu. 2008 yılında kalp rahatsızlığından inşaat işçisi eşi Muhsin Pala'yı 48 yaşında kaybeden Mevlüde Leyla Pala, eşinin ölümünden sonra dul ve yetim maaşı da almaya başladı. İki odalı evinde oğlu Ozan Pala ile yaşayan genç kadın, 2 Mart 2011 tarihinde 18 yaşındaki oğlunun da kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını

kaybetmesinin ardından yalnız kaldı. Sakat maaşı ile dul ve yetim maaşı alarak geçimini sürdüren Pala, evine gelen ihbarname ile şoke oldu. SGK, eşinin ölümünden sonra da almaya devam ettiği sakat maaşının fazladan verildiği gerekçesiyle Mevlüde Leyla Pala'dan 6 bin TL'yi geri istedi.

Sağlık sorunları olduğunu ve devlete borçlu olarak ölmek istemediğini belirten Pala, "Daha ne kadar yaşarım bilmiyorum. Devlete borçlu olarak ölmek istemiyorum. Bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum. Kimseden yardım istemiyorum. Yaklaşık 6 bin liranın bu ay sonuna kadar ödenmesi isteniyor. Eşim öldükten sonra dul ve yetim maaşı da bağlandığı için sakat maaşının kesilmesi gerekiyormuş. Ben bunu bilmiyordum. Hesabıma bu para yattı, ben de çektim" dedi.

Eşinin ölümünden sonra bağlanan dul ve yetim maaşından sonra Mevlüde Leyla Pala'nın sakat maaşının kesilmesi için müracaat etmesi gerektiğini belirten SGK Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan ise, "Kurum ne zaman fark ederse o zaman keser maaşı. Kendisi bize belirtmesi gerekirdi. Burada olağanüstü bir durum yok. Mal Müdürlüğü'ne müracaat etsin, yeni yasadan faydalanmayı talep etsin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel