Dünyanın en yaşlısı bir Trabzonlu'ydu ama..

 Kocaeli'nin İzmit ilçesinde ikamet eden ve dünyanın en yaşlı insanı 121 yaşındaki Trabzonlu Döndü Uzar vefat etti.  Alınan bilgiye göre, İzmit Kadıköy Mahallesi Bağdat Caddesi Nigiz Sokak No.14 adresinde ikamet eden çiftçi merhum Kazım Uzar’ın eşi Döndü

Dünyanın en yaşlısı bir Trabzonlu'ydu ama..
 Kocaeli'nin İzmit ilçesinde ikamet eden ve dünyanın en yaşlı insanı 121 yaşındaki Trabzonlu Döndü Uzar vefat etti. 
 
Alınan bilgiye göre, İzmit Kadıköy Mahallesi Bağdat Caddesi Nigiz Sokak No.14 adresinde ikamet eden çiftçi merhum Kazım Uzar’ın eşi Döndü Uzar (121) yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı vefat etti. Nüfus kayıtlarına göre Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 1894 yılında dünyaya gelen Döndü Uzar, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Darıca ilçesindeki Farabi Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde terk edilmiş ve yaşlı kadına hastane görevlileri tarafından sahip çıkılmıştı.
 
Daha sonra torunu Mehmet Tekbaş tarafından sahip çıkılan Döndü Nine dün Zonguldak’ta yaşamını yitirdi. Uluslararası haber ajansları tarafından geçtiğimiz günlerde “116 yaşındaki ABD’li Gertrude Weaver, dünyanın en yaşlı kişisi olduktan sadece bir hafta sonra hayata veda etti” haberi servis edilmişti. 4 çocuk ve 90 torun sahibi olan Döndü Uzar’ın cenazesi Zincirlikuyu Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler