Dünyanın en yalnızı Artvin'de!

Artvin’de 2 günlükken bir otel odasında bulunup Murgul Çocuk Yuvası’nda bakım altına alınan ve "Emre" adı verilen 1.5 yaşındaki Emre, Kırgızistan uyruklu annesinin bulunamaması nedeniyle Türk vatandaşlığına kaydedilemedi ve kimlik çıkarılamadı. Bakıcı ann

Dünyanın en yalnızı Artvin'de!

Artvin’de 2 günlükken bir otel odasında bulunup Murgul Çocuk Yuvası’nda bakım altına alınan ve "Emre" adı verilen 1.5 yaşındaki Emre, Kırgızistan uyruklu annesinin bulunamaması nedeniyle Türk vatandaşlığına kaydedilemedi ve kimlik çıkarılamadı. Bakıcı anneleri ve ziyarete gelenlerin çok sevdiği ve ilçenin maskotu haline gelen küçük Emre’nin Türk vatandaşlığına geçirilmesi için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi.

 

Artvin’de 2009 yılı Aralık ayında ihbar üzerine bir otele giden polis, odada 2 günlük olduğunu belirlenen erkek bebek buldu. Kırgızistan uyruklu ’Nazarova’ soyadlı bir kadının bıraktığı belirlenen bebek Artvin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Murgul Çocuk Yuvası’nda bakım altına alındı. Kırgız annesinin bulunamaması nedeniyle kimlik çıkarılamayan bebeğe bakıcı anneleri "Emre" adını verdi. Ziyaretine gelenler ile yuva görevlilerinin çok sevdiği Emre, ilçenin maskotu haline geldi. İlçede hemen hemen herkesin tanıdığı ve hediyeler getirdiği Emre, özel ilgi ile büyütülüyor. Artvin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, 1.5 yaşına gelen Emre’yi Türk vatandaşlığına kayıt ettirebilmek için Dışişleri Bakanlığı’na başvurdu. Yazışmaların tamamlanması halinde Türk vatandaşlığına geçirilecek Emre’ye kimlik çıkarılacak.

 

“EMRE, TÜRK MİLLETİNİN EVLADIDIR”

 

Artvin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Külekçi, henüz 2 günlükken bir otel odasında bulunan ve kendilerine teslim edilen çocuğun kurumun medarı iftarı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

 

"Annesinin ‘Nazarova’ soyadlı Kırgızistan vatandaşı bir kadın olduğunu biliyoruz. Ancak, kendisine ulaşılamıyor. Nerede olduğu bilinmiyor. Aynı şekilde babasının da bir Türk olduğu ifade ediliyor. Ancak, o da nerede ve kim bilinmiyor. Bu nedenle çocuğa kimlik çıkarılamadığı için bir vatanı da yok. Vatandaşlık işlemlerini bitirmek için çalışıyoruz. Annesinin Kırgızistan vatandaşı olmasından dolayı bir sıkıntımız var. Dışişleri Bakanlığı’na başvurduk, yazışmalar devam ediyor. Adını ‘Emre’ koyduk ve onu Türk vatandaşı olarak görüyoruz. Emre, Türk milletinin evladıdır. Asil bir evlat olarak yetişiyor ve vefalı bir evlat olarak milletine hizmet edecektir."

 

Murgul Çocuk Yuvası Müdürü Fazlı Keskin ise Emre’nin yuvada kardeş ortamında diğer arkadaşları ile büyüdüğünü belirterek, küçük çocuğun her akşam bir bakıcı annesi ile eve gittiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel