Dünya'da ilk kez Trabzon'da yapıldı

 Vali Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafiz Özak ve Aydın Bıyıklıoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen Tekno Kent Ar-Ge birimlerind

Dünya'da ilk kez Trabzon'da yapıldı

 

Vali Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafiz Özak ve Aydın Bıyıklıoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen Tekno Kent Ar-Ge birimlerinde incelemelerde bulundu. 

     Vali Kızılcık ve beraberindekiler, bitki biyo teknolojisi ile üretilen salep bitkisi sentetik tohumu ve likarpa yöresel fidelerinin biyolojik üretimleri hakkında Prof. Dr. Atalay Sökmen'den bilgi aldı. 

     Türkiye ve dünyada ilk olarak tükenmeye yüz tutmuş salep bitkisini biyo teknolojiyle üreten Ar-Ge birimini tebrik eden Vali Kızılcık, ''Trabzon her alanda ilklerde olmuştur. İlimizin, Türkiye ve dünyada olmayan bir çalışmaya imza atması son derece önemli. Hocalarımız burada tükenmeye yüz tutan salep bitkisini biyo teknoloji ile laboratuvarlarında üretiyor. Ayrıca yöresel ürünlerimizden likarpanın fidelerini doku kültürleri açısından biyolojik olarak üretiyorlar. Kendilerini başarılarından dolayı tebrik ediyor, her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum'' dedi. 

     Prof. Dr. Atalay Sökmen, Doğu Karadeniz bölgesinin yöresel ürünlerinin ileri teknolojik yöntemlerle besin hammaddesi, ilaç hammaddesi ve parfüm olarak kullanılması için de çalışmaların yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler