Donanmadan Vali Öz'e ziyaret

Deniz Harp Okulu Öğrenci Kafilesi ve TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa Gemisi personeli Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü ziyaret etti.Trabzon Valiliği Atatürk Alanı önünde gerçekleştirilen törenin ardından Vali Öz, TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa Komutanı Deniz K

Donanmadan Vali Öz'e ziyaret

Deniz Harp Okulu Öğrenci Kafilesi ve TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa Gemisi personeli Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü ziyaret etti.

Trabzon Valiliği Atatürk Alanı önünde gerçekleştirilen törenin ardından Vali Öz, TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa Komutanı Deniz Kurmay Albay Halil Kepecioğlu ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Kabulde bir konuşma yapan Vali Öz, “Tarihi şanla şerefle dolu olan Türk ordusunun en önemli birimlerimizden birisi olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza subay yetiştiren Deniz Harp Okulumuzun öğrencilerini ve onların komutanlarını Trabzon ve limanımızda misafir etmekten mutluluk duyuyoruz.

Deniz Kuvvetlerimiz hep Osmanlı hem de Cumhuriyet döneminde önemli kahramanlıklar göstermiş birimlerimizdir. Barbaros Hayrettin’i, Kıbrıs’ın fethini, Çanakkale’deki kahramanlıkları hatta Türk donanmasının Japonya gibi farklı ülkelerde icra ettiği görevleri biliyoruz ve onla gurur duyuyoruz. Güçlü ve tarihi şanla dolu deniz kuvvetlerimizin yeni subaylar ve yeni gençler yetiştiren Deniz Harp Okulumuzun öğrencilerini ve onların komutanlarını tarihte önemli roller oynamış liman kentimizde misafir etmekten Trabzon halkı adına mutluluk duyuyorum. Eğitim gezinizin başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyorum. Deniz kuvvetlerinde subay olmak zor ama şerefli bir iştir” dedi.  

dsc_1089.jpg

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE GEMİ HAYATINI YAŞATMAKTIR

TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa Komutanı Deniz Kurmay Albay Halil Kepecioğlu da yaptığı konuşmada “Çeşitli ülkelerden 267 öğrencimiz var. Okulumuz çevre ülkelerden talebi olan bir okuldur. 10 günlük bir eğitim semineri için yola çıktık. Samsun’dan geliyoruz. Buradan da atışlara gideceğiz. Uçaksavar top atışları icra edeceğiz. Karadeniz Ereğli’ye uğrayacağız. Amacımız öğrencilerimize gemi hayatını yaşatmaktır ve ilerde görev alacakları gemilerdeki hayatı onlara tanıtmaktır. Okulda aldıkları dersleri tatbiki olarak uygulamalarını sağlıyorlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öz, TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa Komutanı Deniz Kurmay Albay Halil Kepecioğlu ve Deniz Harp Okulu İkinci Sınıf Tabur Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Mustafa Kızıldağ’a Trabzon’a özgü gümüş telkari işlemeli kahve fincan takımı hediye etti. Komutanlar da aynı şekilde Vali Öz’e Deniz Komutanlığına ait simgesel hediyeler takdim etti.

dsc_1067.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler