Dolandırılmaktan kıl payı kurtuldu!

Ordu'da telefon dolandırıcılığı, polisin müdahalesiyle son anda önlendi.  İsmet Altunsoy'u (65) telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişi, telefonlarının başka kişilerce dinlendiğini, banka hesaplarının ele geçirildiğini söyledi. Bunun üzerine

Dolandırılmaktan kıl payı kurtuldu!
Ordu'da telefon dolandırıcılığı, polisin müdahalesiyle son anda önlendi. 
 
İsmet Altunsoy'u (65) telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişi, telefonlarının başka kişilerce dinlendiğini, banka hesaplarının ele geçirildiğini söyledi. Bunun üzerine Altunsoy'dan, verdiği hesaba para yatırmasını isteyen dolandırıcı, sürekli konuşarak Altunsoy'un telefonun meşgul kalmasını sağladı.
 
Dolandırıcının verdiği hesaba yatırmak üzere evden 17 bin lira alarak ayrılan Altunsoy, kent merkezine geldi.
 
Altunsoy'un parasının dolandırılacağını anlayan eşi polisi arayarak yardım istedi. Harekete geçen polis ekipleri, telefonu meşgul olduğu için ulaşamadıkları Altunsoy'u banka şubelerinde ve ATM'lerin bulunduğu yerlerde aramaya başladı. 
 
Bazı polisler ise Altunsoy'un fotoğraflarını büyüterek, bankaları tek tek dolaşıp görevlileri, fotoğrafı göstererek dolandırıcılık konusunda uyardı. 
 
Bu sırada polis ekipleri, Altunsoy'u Yeni Mahallede'ki bir banka şubesinde buldu. Dolandırıcıların hesabına para yatırılacağı sırada polis Altunsoy'u engelledi. 
 
Ekiplerle polis merkezine giden Altunsoy, şüpheli ya da şüphelilerden şikayetçi oldu. 
 
Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Altunsoy, olayın şokunu yaşadığını belirterek, "Çok korktum. İlk defa böyle bir şey başıma geldi. Polis ekiplerine çok teşekkür ederim. Onlar olmasaydı 17 bin liramı dolandırıcılara kaptıracaktım. Buradan bütün vatandaşlara sesleniyorum. Ben bu dolandırıcıların tuzağın düştüm. Sizler düşmeyin" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler