Doka:'Yayla şenlikleri önemli'

 Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Hilmi Erdoğan Yayla, Samsun’dan Artvin iline uzanan yaylaların en belirgin sosyokültürel etkinliği olan yayla şenliklerinin Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sürdürülebilir kalkınması için fırsatlar

Doka:'Yayla şenlikleri önemli'

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Hilmi Erdoğan Yayla, Samsun’dan Artvin iline uzanan yaylaların en belirgin sosyokültürel etkinliği olan yayla şenliklerinin Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sürdürülebilir kalkınması için fırsatlar sunduğunu söyledi. 

Doğu Karadeniz’de düzenlenen yayla şenliklerinin Temmuz ayında yoğunlaştığına dikkat çeken Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Hilmi Erdoğan Yayla “Sınırlı bir zaman diliminde gerçekleştirilecek olan 100’ün üzerindeki yayla şenliği, ulusal ve uluslararası turizm pazarlarının dikkatlerini Doğu Karadeniz yaylalarına çekmek için iyi değerlendirilmelidir. Yayla şenlikleri bölgemiz için ayırt edici bir sosyal olgu olmanın yayında, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm değerlerinin ekonomik girdi haline dönüştürülebilmesi için de büyük bir potansiyele sahiptir. Kemençe, bal, köme ve çay gibi Doğu Karadeniz Bölgesine özgü yöresel ürünlerin tanıtımı, ekolojik değerlerin pazarlanması açısından yayla şenlikleri etkin olarak kullanılmalıdır” dedi.

Çevre bilinci konusunun yayla şenliklerinin ana temaları arasında yer alması gerektiğini belirten Hilmi Erdoğan Yayla “Önümüzdeki birkaç ay zarfında yüz binlerce turist şenliklere katılmak amacıyla Doğu Karadeniz yaylalarını ziyaret edecek. Yaylaların doğal güzelliklerinin korunarak kullanılmasını sağlayacak tedbirler alınmalıdır. Alınacak tedbirlerin başında da özellikle şenliklere katılan gençlere çevre bilincinin aşılanması olmalıdır. Bu anlamda sivil toplumun ve girişimcilerin yerel yönetimlere desteği çok önemlidir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler