DOKA'dan Uygulamalı Girişimcilik

 Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın (GTSO) Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) kapsamında hazırladığı “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimi başladı. DOKA’nın Teknik Destek Programı kapsamın hazırlanan proje GTSO, DOKA ve Gümüşhane KOSGEB Merkez Müdürlüğü

DOKA'dan Uygulamalı Girişimcilik

 

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın (GTSO) Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) kapsamında hazırladığı “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimi başladı. 

DOKA’nın Teknik Destek Programı kapsamın hazırlanan proje GTSO, DOKA ve Gümüşhane KOSGEB Merkez Müdürlüğü işbirliği ile düzenleniyor. 16 Temmuz tarihine kadar devam eden projede girişimci potansiyeli olan kursiyerler toplam 60 saat teorik eğitim ve uygulama eğitimi alacak.

GTSO Toplantı salonlarında 30’ar kişilik iki ayrı sınıf halinde toplam 60 kursiyerin kursa katıldığını ifade eden GTSO Yönetim Kurulu Üyesi Elbeyi Gergin, proje ile kursiyerlere girişimcilik, pazarlama-satış, müşteri ilişkileri, pazar araştırması ve iş planı temel ilkeleri eğitimi verileceğini söyledi.

Bu eğitim programının girişimci adaylarına sahip oldukları iş fikirlerinin hayata geçirebilmeleri için önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren Gergin, “Sınıf içi eğitim ve atölye çalışmalarını kapsayan eğitimler Trabzon ABİGEM (Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) eğitmenleri Yunus Emre Katrancı ve Bilge Sezer Kayaoğlu tarafından verilmektedir. Proje Kapsamında; Gümüşhane KOSGEB Merkez Müdürü Osman Güney tarafından Kursiyerlere KOSGEB Destekleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler KOSGEB’in desteklediği iş kollarında işyerlerini açıp, iş fikirlerini içeren projelerini KOSGEB’e sunmaları ve projelerinin kabul görmesi halinde İşletme Kuruluş Desteği, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, İşletme Giderleri Desteği olarak geri ödemesiz 27 bin TL hibe desteği alabilecekler. İleri aşamada işlerini geliştirmeleri halinde alacakları makine ekipman için 2 yıl ödemesiz 2 yılda eşit taksitlerde geri ödemek üzere faizsiz 70 bin TL Sabit Yatırım Desteği alabilecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel