DOKAB'ın önceliği turizm

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Geçen yıl yaptığımız tanıtımlar sayesinde Doğu Karadeniz'e 80 bin civarında Arap turist geldi. Böylece 160 milyon dolar civarında da bir nakit girdisi sağladılar" dedi.Kızılcık, Trabzon Valiliği Doğu Karadeniz İlleri Hizmet

DOKAB'ın önceliği turizm

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Geçen yıl yaptığımız tanıtımlar sayesinde Doğu Karadeniz'e 80 bin civarında Arap turist geldi. Böylece 160 milyon dolar civarında da bir nakit girdisi sağladılar" dedi.

Kızılcık, Trabzon Valiliği Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği'nin (DOKAB) bu ay ki toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına paralel olarak Doğu Karadeniz'deki 6 ilin kalkınması ve gelişmesi için son derece önemli projeler yürüttükleri söyledi.Birliğin de bölgesel kalkınma mantığıyla oluşturulan bir teşkilat olduğunu anlatan Kızılcık, hazırladıkları projelerle bölgeye çok iyi hizmetler veren bir birlik olduklarını ifade etti.

Kızılcık, Doğu Karadeniz'i bir bütün olarak değerlendirip turizm odaklı 5 projeyi yürüttüklerini, bu projelerden birinin turizm alanlarına ulaşımı kolaylaştıran, yön belirleyen tabela projesi olduğunu anlattı. Bu projenin mayıs sonunda tüm bölgede hayata geçirileceğini belirten Kızılcık, "Bir başka projemiz turizm destinasyonlarının dünya çapında, özellikle de hedef kitlelerde tanıtımının en iyi şekilde gerçekleştirilmesiydi. Bu çerçevede Dubai Turizm Fuarı'nda geçen yıl yaptığımız tanıtımlar sayesinde Doğu Karadeniz'e 80 bin civarında Arap turist geldi. Böylece 160 milyon dolar civarında da bir nakit girdisi sağladılar" dedi.

Kızılcık, tanıtımların devam edeceğini, aynı fuara bu yıl da katılacaklarını, yöredeki turizm alanlarının hazırlanan bir proje ile turistlerce dijital ortamda da rahatlıkla görüleceğini belirtti.

Doğu Karadeniz'deki turizmi senenin 12 ayına yaymak istediklerini dile getiren Kızılcık, şöyle konuştu: "Turizm alt yapısının geliştirilmesi yönündeki çağrıya birlik olarak projeler hazırladık. Onların da değerlendirmesi devam ediyor. 5 milyon lira olarak çıkmıştık ama gelen projeler çok ve kaliteli olduğu için bu kaynağı 7,5 veya 8,5 milyon liraya çıkardık. Bu projelerin değerlendirmesi bittiğinde yine birlik olarak hazırladığımız projelerin bir veya birkaçı kabul edilecek ve başta turizm altyapısı olmak üzere bölgemizin gelişmesine katkı sağlamış olacağız."

Toplantıya, Trabzon'un yanı sıra Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'den gelen DOKAB meclis üyeleri katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel